Derfor bygges det på en ekstra etasje på Statens Hus i Moss

Godt synlig: Mange har lagt merke til  arbeidene ved Statens Hus.

Godt synlig: Mange har lagt merke til arbeidene ved Statens Hus. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En helt ny statlig etat i Moss skal heve kompetansen når det gjelder sikkerhetsklareringer. Derfor skal det nå bygges på en etasje på toppen av Statens Hus.

DEL

Navnet på den nye etaten er Sivil klareringsmyndighet. Den er direkte underlagt Justis- og beredskapsdepartementet.

Det er regjeringen som har bestemt at 25 ulike kontorer for sikkerhetsklareringer skal samles i en ny sivil klareringsmyndighet i Statens Hus i Moss.

25 medarbeidere

- Det er derfor det nå er satt opp stillaser rundt bygget vårt, forklarer fylkesmann Trond Rønningen. – Til sammen 25 nye medarbeidere skal jobbe i den nye klareringsetaten. Den sorterer for øvrig ikke under fylkesmannen, men Justisdepartementet, forklarer Rønningen.

Økt kompetanse

Det er Samfunnsbygg som står bak arbeidet med å bygge på en etasje på toppen av Statens Hus. Justisdepartementet har poengtert at denne samlokaliseringen er et viktig tiltak for å skape økt kompetanse og kvalitet i saksbehandlingen.

Denne endringen er et sentralt tiltak innen forbyggende personellsikkerhet. Denne etableringen i Moss vil bidra til regjeringens ambisjon om at statlige arbeidsplasser skal utvikle kompetansemiljøer i hele landet.

Artikkeltags