Moss kommune:- Ikke slipp inn noen om du ikke har en avtale

Rådmann i Moss kommune, Bente Hedum ber byens innbyggere være skeptiske til kommune-ansatte som kommer til ikke avtalt tid. - Be alltid om å se identifikasjonskort også, sier Moss kommune i en kunngjøring fredag.

Rådmann i Moss kommune, Bente Hedum ber byens innbyggere være skeptiske til kommune-ansatte som kommer til ikke avtalt tid. - Be alltid om å se identifikasjonskort også, sier Moss kommune i en kunngjøring fredag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

De siste ukene har det vært flere episoder der eldre i Moss har blitt lurt og forsøkt av folk som har utgitt seg for å jobbe i Moss kommune. Nå kommer kommunen med noen retningslinjer til byens innbyggere.

DEL

– Vi i Moss kommune ønsker å understreke at slike hjemmeran-saker i utgangspunktet er en politisak og de må og skal meldes fra om til politiet. Men er det pårørende eller eldre som har spørsmål i forhold til noen av retningslinjene, er det bare å ta kontakt med oss, sier konstituert kommunikasjonsleder i gamle Moss kommune, Anastassia Dyrkorn til Moss Avis.

Fredag sendte Moss kommune ved rådmann Bente Hedum ut en kunngjøring der de kom med enkle råd til byens innbyggere. 

Det er etter at det er kommet inn meldinger om flere tilfeller i Østfold og Moss der innbyggerne har blitt frastjålet sine eiendeler etter at de har fått besøk fra personer som utgir seg for å jobbe for Moss kommune at de nå velger å gå ut med en liste på forholdsregler til byens innbyggere:

  1. Slipp ingen inn hvis du ikke har avtale.
  2. Be om identifikasjonskort.
  3. Føler du deg utrygg i situasjonen, kontakt politiet.

Krimsjef i Moss Henning Dalbye sier til Moss Avis at de ikke har fått noen tips som kan være med på å oppklare de tre sakene som har vært i Moss de siste ukene. Han ber folk være ekstra vaktsomme til folk som kommer utenom avtale.

Moss Avis skrev torsdag kveld om at politiet hadde fått flere henvendelser fra eldre som har blitt frastjålet gjenstander fra en kvinne som utga seg for å være fra kommunen.

– Dette er ikke tilfellet. Hun skal ha hatt lys kåpe, lys eller rosa hijab, trolig opprinnelig Midtøsten, lys i huden, brune øyne, snakket norsk, ca. 20+ år, meldte politiet på Twitter.

– Hun har utgitt seg å være fra kommunen for å tilby fysioterapi. På det siste stedet ble hun fersket da hun ble spurt om legitimasjon og dro, sa operasjonsleder i politiet, Stine Bjerke til moss-avis.no torsdag kveld.

Det skal ha vært i Moss at kvinnen fra «kommunen» ble avslørt og stakk fra stedet.

Moss hatt to lignende saker med falske kommuneansatte for bare kort tid siden.

En eldre kvinne på 90 år i skal forrige uke ha blitt utsatt for tyveri fra en kvinne som utga seg å være fra hjemmesykepleien.

I midten av august ble en 92 år gammel mann utsatt for et frekt tyveri av to personer som hevdet å være fra kommunen. De robbet ham for flere dyre vesker, mange smykker og gull. Alt etter hans avdøde kone. Den saken skal undersøkes i TV-programmet Åsted Norge på mandag kveld neste uke.

Politiet ønsker veldig gjerne tips fra vitner på telefonnummeret 64999130. De oppfordrer samtidig alle til å kontrollere identifikasjon da de får slike besøk.

Artikkeltags