Suppe, såpe, frelse. Og fotball.

FORNØYD: Knut Erlend Hjorth-Johansen (t.v.), Anders Skoland og Hilding Runar i Frelsesarmeen var fornøyd med turneringen og hadde en fin fotballhelg på Jeløy.

FORNØYD: Knut Erlend Hjorth-Johansen (t.v.), Anders Skoland og Hilding Runar i Frelsesarmeen var fornøyd med turneringen og hadde en fin fotballhelg på Jeløy. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Menigheter fra hele Norge, samt fra Sverige, Spania og Romania var samlet på Bellevue stadion da Frelsesarmeens fotballturnering ble arrangert i helgen.

DEL

- Fotballturneringen arrangeres for 35. gang i år, og i år var det rekordstor interesse, forteller administrasjonsleder ved Frelsesarmeens ressurssenter på Jeløy, Knut Erlend Hjorth-Johansen.

– Det var så mange som ville være med at vi måtte si nei til flere lag. Nå er det nesten 400 spillere fordelt på 35 lag fra Norge, Sverige, Spania og Romania som er med.

Spillerne er stort sett fra ulike menigheter, men det er også med brukere av Frelsesarmeen. Det er femte gang turneringen arrangeres i Moss, og den er et samarbeid mellom Frelsesarmeens korps i Moss, Jeløy folkehøyskole, Bellevue og offisersskolen.

Overraskende engasjement

I løpet av helgen ble det spilt innledende runder, mellomsluttspill og finaler på tre baner på Bellevue stadion.

– Det har gått veldig bra. Fair play og ingen alvorlige skader, fortalte Hjorth-Johansen da mellomsluttspillet var godt i gang i finværet på søndag.

Han forteller at tross i at turneringen først og fremst er sosial og for moroskyld, så er spillerne veldig engasjerte.

– Overraskende seriøse egentlig. Men det har nok noe med vandrepokalen å gjøre. Alle har jo lyst til å vinne den, og da kicker konkurranseinstinktet inn, sier Hjorth-Johansen.

Han poengterer at det likevel er viktig for dem å fokusere på fair play i og med at det er så mange ulike aldersgrupper som spiller mot hverandre.

– Det kan jo for eksempel være en 14 år gammel gutt som spiller mot store, voksne karer, og da er det viktig å være litt forsiktig.

Sosialt samvær

I tillegg til fotballturnering var det i løpet av helgen sosialt samvær med felles middag og konsert på Jeløy folkehøyskole.

– Det har vært en veldig fin helg og et vellykket arrangement. Det er gøy at så mange er med, også må jeg jo legge til at vi er glade for at ruskeværet ga seg før helgen, sier Hjorth-Johansen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.