Ut på tur til tre topper på Jeløy

TRE FJELL: 1. Jeløy speidergruppe arrangerer Trefjellsturen til toppene på Jeløy. Bjørnåsen, Rambergåsen og Rødsåsen.

TRE FJELL: 1. Jeløy speidergruppe arrangerer Trefjellsturen til toppene på Jeløy. Bjørnåsen, Rambergåsen og Rødsåsen. Foto:

Til helgen er det meldt sol og fint vær. Alt ligger til rette for den populære Trefjellsturen som arrangeres for 14. gang.

DEL

– Ta med familie, venner og kjente ut på tur for å oppleve de tre flotte toppene på Jeløy, lyder oppfordringen fra Jeløy-speiderne, som arrangerer familieturen i samarbeid med DNT Vansjø.

Målet for arrangementet er å få mange turgåere til å besøke de tre høyeste toppene på øya i løpet av helgen: Bjørnåsen (139 m.o.h.) på Nordre Jeløy, Rambergåsen (140 m.o.h.) midt på øya og Rødsåsen (70 m.o.h.) på Søndre Jeløy.

Deltakelsen er gratis og de som besøker alle toppene får utdelt et eget merke. Påmelding skjer ved oppmøte på én av de tre toppene, og de er betjent lørdag 11.00-18.00 og søndag 10.00-15.00.

På hver topp har speiderne aktiviteter som gjør turen ekstra spennende, og det vil være salg av litt å spise og drikke. I Bangtjernet på Ramberg kan de som ønsker få prøve seg på kanopadling.

(Saken fortsetter under bildet.)

FLOTT UTSIKT: Elise og Sofie Holm Nedrebø og pappa Ole Nedrebø besøkte Bjørnåsen i 2016.

FLOTT UTSIKT: Elise og Sofie Holm Nedrebø og pappa Ole Nedrebø besøkte Bjørnåsen i 2016. Foto:

DNT Vansjø har et ekstratilbud for dem som vil gå alle tre toppene på en dag. Søndag klokken 10.00 går de ut fra Hoppern skole og legger i vei til Rødsåsen (3.5 km). Derfra går turen videre til Rambergsåsen (6.5 km) og avslutter til Bjørnåsen og ned til Skallerød gård (5 km). Totalt blir det 15 km rolig vandring, og fra Skallerød blir det transport tilbake til Hoppern.

Til alle tre toppene er det merkede løyper. De går fra Røed gård til Rødsåsen, fra parkeringen på toppen av Rambergveien til Rambergåsen, og fra parkeringen ved Skallerød gård i Reneflotveien til Bjørnåsen. På Skallerød-parkeringen stiller DNT med sin populære vaffelkarusell på søndag.

Artikkeltags