Kronene strømmer inn til utredning av langtunnel

BREDE SMIL I BEDRE BYTUVIKLING MOSS: Jonathan Parker på «Folkets bylab» forteller om full klaff for kronerullingen for langtunnelutredning og om fredelige grep både når Sommertoget kommer til Moss fredag og under fredagettermiddagens markering langs riksvei 19 i sentrum.

BREDE SMIL I BEDRE BYTUVIKLING MOSS: Jonathan Parker på «Folkets bylab» forteller om full klaff for kronerullingen for langtunnelutredning og om fredelige grep både når Sommertoget kommer til Moss fredag og under fredagettermiddagens markering langs riksvei 19 i sentrum. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På bare 17 timer kom det inn 80.000 kroner i Bedre Byutvikling Moss' kronerulling for utredning av langtunnel gjennom Moss.

DEL

– Dermed er vi så sikre på at vi kommer til å få inn de 200.000 kronene vi trenger, at vi i løpet av dagen gjør den endelige bestillingen av en utredning fra Norsk Bane, sier Jonathan Parker i BBM.

Onsdag fortalte moss-avis.no at innsamlingen var på gang.

Og allered litt etter klokken 10 torsdag formiddag er Parker innom Moss Avis og forteller at betalingsløsningen for kronerullingen som ble åpnet ved 17-tiden onsdag, innbrakte 20.000 kroner i løpet av den første timen, 50.000 kroner i løpet av kvelden og altså at 80.000 var kommet inn tidlig torsdag formiddag.

– Uhildet utredning

– Da moss-avis.no fortalte om kronerullingen onsdag ettermiddag, lød én av de første kommentarene: «Bortkastede penger!» . Kommentar?

– Det synes jeg er en veldig rar kommentar, når vi samler inn penger til en utredning som faktisk kan gi et svar som er helt annerledes enn det vi kjemper for. Det vi vil få utredet er det beste forslaget for en jernbaneløsning fra Sandbukta til Såstad. Hadde vi bestilt vår egen fasit, ville det vært bortkastede penger. Nå kan derimot både vi og Moss kommune være fornøyd. Vi får en god utredning til «røverpris», hevder Parker.

Han tror det kommer flere penger nå som næringslivet har fått bekreftet at de kan skrive opp støtte til BBM og utredningen som sponsorpenger.

– Vi har også fått forespørsel fra folk om hvorvidt de kan få støtte oss med penger anonymt. Det er litt spesielt, men sier noe om klimaet i Moss, mener Parker.

Hagefest for toget

Når Sommertoget kommer til Moss stasjon fredag, vil BBM ikke stå på stasjonen og rope.

Derimot har de invitert NRK innom i Jernbanegata 3, ett av husene som i henhold til de vedtatte jernbaneplanene skal rives, og der vil gruppen vil ha en hagefest med sang og musikk.

I ettermiddag vil BBM bli å se langs riksvei 19 fra Kanalen til innfartsveien.

– I motsetning til under aksjonen vår i juli, vil vi denne gangen ikke hindre trafikken. Vi skal ikke lage noe «bøll», men vi vil stå langs veien og spre vårt budskap om en byutvikling som vi mener vil være bedre, sier Parker.

Artikkeltags