100 gjester vil feire julaften på Verket scene

FESTKLARE: - 100 gjester og 30 frivillige hjelpere har meldt seg på til Julaften på Verket scene hittil, sier Odd Kjetil Valen, Cathrine Aasen Roksvåg og Astrid Gangestad.

FESTKLARE: - 100 gjester og 30 frivillige hjelpere har meldt seg på til Julaften på Verket scene hittil, sier Odd Kjetil Valen, Cathrine Aasen Roksvåg og Astrid Gangestad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Hittil har 100 gjester meldt seg på til julefeiring på Verket scene, og vi holder invitasjonen åpen fram til julaften, sier Odd Kjetil Valen i Kirkens Bymisjon Moss.

DEL

Astrid Gangestad, diakon i Jeløy menighet, og frivillighetskoordinator Cathrine Aasen Roksvåg stiller opp som vertskap under julefesten på Verket scene.

– Den yngste påmeldte julegjesten er fem måneder og den eldste er 98 år. Det er hyggelig at det kommer folk i alle aldre, slik at det nesten blir som en storfamilie, sier Roksvåg.

Vertskapet forteller at det blir julebuffé med kalde og varme retter, julekaker og gang rundt juletreet under arrangementet på julaften, som er gratis og alkoholfritt og åpent for alle som ønsker å feire tradisjonell jul i fellesskap med andre.

Les også: Lager julaften på Verket scene

Fabelaktig

– Det er helt fabelaktig at så mange har meldt seg på til festen. Samtidig er det viktig for oss å få formidlet at det ikke er for sent å melde seg på, selv om påmeldingsfristen vi først satte, er ute, sier Valen.

Han legger til at innbydelsen står ved lag helt fram til festen er i gang.

– Det gjør vi fordi vi vet at mange vegrer seg for å melde seg på. Én årsak kan være at de har vanskelige familieforhold og derfor ikke vet om det kommer en juleinvitasjon fra noen i familien, sier Valen.

Les også: Inviterer til julemarked på Orkerød

Les også: Får pengestøtte til julaften på Verket scene

Kvier seg

– Andre kvier seg for å melde seg på til festen vår fordi de er redde for å bli stigmatisert, eller fordi de er usikre på om de kommer til å være edru nok eller psykisk friske nok til å komme på tilstelningen, fortsetter han.

Rundt 30 frivillige hjelpere stiller opp på Verket scene på julaften for å lage julehygge for andre.

– Julefesten har utløst rørende mye innsats fra frivillige i alle aldre. Torsdagen før julaften kommer elever fra kokk- og servitørlinjen på Kirkeparken videregående skole og dekker festbordet på Verket scene. Dagen etter kommer elever fra Nøkkeland skole og pynter juletreet, sier Roksvåg.

Artikkeltags