Forbereder Julaften på Verket scene for tredje gang

Mange gode krefter i Moss er i full gang med å forberede Julaften på Verket scene.

DEL

– Gjennom dette arrangementet skaper vi en møteplass i en tid som er skjør for mange, sier Odd Kjetil Valen i Kirkens Bymisjon.

Han og prosjektleder Cathrine Aasen Rogsvåg skal være verter under Julaften på Verket scene, som arrangeres for tredje år på rad.

LES OGSÅ: Raymonds jul: – Jeg innrømmer gjerne at julen forsterker ensomheten

Begynte i juli

– Allerede i juli begynte arbeidsgruppen å forberede Julaften på Verket scene. Arbeidsgruppen består av representanter fra Jeløy og Moss menigheter, Moss i Sentrum. Höegh Eiendom, Verket scene, Moss kommune ved frivillighetskoordinator og Kirkens Bymisjon, sier Aasen Rogsvåg.

Hun og resten av arbeidsgruppen melder om utrolig mange og rause bidrag i år igjen. Den opplever at Julaften på Verket scene har blitt en både etterspurt og betydningsfull møteplass for mange.

LES OGSÅ: Steinar og Synnøve feiret jul på Verket scene

Stigende antall

Første gang det ble arrangert Julaften på Verket scene var i 2017. Da deltok 120 gjester og frivillige. I fjor steg antallet til 150.

– Vi tror vi kommer til å overgå fjorårets rekord i år og komme opp i 160 gjester og frivillige, eller kanskje enda flere, sier Valen.

Det blir servert både ribbe, pinnekjøtt og vegetarmat på Julaften på Verket scene. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

LES OGSÅ: Juleglede med eldreministeren i Moss

Aasen Roksvåg forteller at invitasjonene til arrangementet blir klare i slutten av denne uken og skal henges opp på Moss rådhus, Bylab, hos frivillige organisasjoner, i butikker og andre steder der folk ferdes.

Tidlig ute

– Allerede for 14 dager siden begynte folk å melde seg på, selv om innbydelsene ikke har kommet ennå. Nå er vi oppe i 18 påmeldte, legger hun til.

Det er mange som vil bidra til årets Julaften på Verket scene med alt fra julemat til gaver og frivillig innsats for eksempel til å dekke bordene.

– Transport av gjestene til og fra arrangementet er alltid en utfordring, så der trenger vi fortsatt noen frivillige sjåfører. Vi må også ut og handle inn litt julepynt, legger Valen til.

De som vil melde seg på som frivillige, kan kontakte Astrid Gangestad i Jeløy menighet.

Artikkeltags