Lager julaften på Verket scene

SNART JUL: - Alle er velkommen til Julafen på Verket scene, sier (f.v.) Cathrine Aasen Roksvåg, Wanda Therese Kristiansen og Lars Ketil Froholt fra Kirkens Bymisjon.

SNART JUL: - Alle er velkommen til Julafen på Verket scene, sier (f.v.) Cathrine Aasen Roksvåg, Wanda Therese Kristiansen og Lars Ketil Froholt fra Kirkens Bymisjon. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mange gode krefter i Moss går nå sammen og forbereder tradisjonell julefeiring på julaften på Verket scene.

DEL

– Alle er velkommen til en hyggelig julefeiring på julaften. Vi vil servere julebuffé, riskrem og julekaker. Arrangementet er alkoholfritt og gratis, sier frivillighetskoordinator Cathrine Aasen Roksvåg.

Arrangementet har fått navnet Julaften på Verket scene og er et resultat av et bredt samarbeid av både frivillige og ideelle organisasjoner, i tillegg til Moss i sentrum, Höegh Eiendom, Moss og Jeløy menigheter og Verket scene.

Les også: KrF-leder Hareide har hatt rusdødsfall i nær familie

Arbeidsgruppe

Det er etablert en arbeidsgruppe som jobber med arrangementet, med Cathrine Aasen Roksvåg, frivillighetskoordinator i Kirkens Bymisjon, som prosjektleder.

– Vi har allerede vært i kontakt med noen lokale restauranter, hoteller, butikker og andre, som ønsker å bidra med alt fra mat, drikke, pynt og gaver til barna, forteller Aasen Roksvåg.

De trenger mye mer til den store julefesten og oppfordrer alle som vil bidra med noe om å ta kontakt.

– Vi trenger blant annet et stort juletre, bruk, julekaker og blomster, sier Roksvåg.

Elever stiller opp

Kristin Utakleiv fra Moss i sentrum forteller at elever fra Kirkeparken vil stille opp uken før julaften og dekke til festen. Ungdomsskoleelever med valgfaget Innsats for andre har også sagt at de vil hjelpe til.

Les også: De får penger til å gjøre Moss renere

– Vi er veldig spent på hvor mange gjester som kommer på julaften, og håpet er at dette blir starten på en ny og god tradisjon i Moss, sier Lars Ketil Froholt i Kirkens Bymisjon.

Søker om penger

Kirkens Bymisjon har også søkt Moss kommune om 15.000 kroner i støtte til julefesten, for å få dekket lønnsmidler for kokk, underholdning og rekvisita.

Rådmannen i Moss innstiller på at søknaden innvilges og peker på at Julefeiring på Verket scene er et positivt tiltak, som kan bidra til økt tilhørighet for dem som ønsker et fellesskap på julaften. Helse- og sosialutvalget avgjør saken tirsdag 7. november.

Artikkeltags