Mossepub serverer gratis buffét på julaften

ÅPNER: – Her skal vi dekke til langbord og servere våre gjester mat og god julestemning, sier Oras Ismail som er en av eierne i London Café & Pub i Storgata.

ÅPNER: – Her skal vi dekke til langbord og servere våre gjester mat og god julestemning, sier Oras Ismail som er en av eierne i London Café & Pub i Storgata. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ingen skal sitte alene på julaften. London Pub i Storgata skal dekke langbord og servere gratis varm buffet på julekvelden.

DEL

– Det er mange enslige i Norge og hvorfor skal noen sitte alene? Det å gjøre noe for enslige mennesker er det beste jeg vet, forteller Oras Ismail.

– For å få plass til flest mulig dekker vi til langbord i restauranten. Vi gjør det litt ekstra julekoselig denne kvelden. Det blir en varm buffé som alle kan forsyne seg fra og maten er gratis, sier han.

London Café & Pub åpnet dørene for en måned siden i de gamle lokalene til Shalimar i Storgata. Oras Ismail er en av eierne og før han kom til Moss drev han utestedet West End Pub i Fredrikstad i mange år.

Godt besøkt og populært

– Der åpnet vi også dørene på julaften, det var alltid et godt besøkt og populært tiltak. Kommer det 50 personer er det bra, kommer det 70 går det også fint. Vi deler på det vi har, enkelt og greit, sier Ismail.

Adventkirken Moss på Jeløy har i 20 år invitert til «Åpen julaften».

– Vi har de siste årene opplevd at det har kommet færre gjester, men vi har også det inntrykk at folk er blitt flinkere til å ta vare på hverandre og det er en god utvikling, sier Yngvar Børresen, som er en av forstanderne i menigheten.

– Vi har derfor bestemt at vi lar arrangementet få en liten pause i år, men vi lukker ikke dørene helt. Det er mulig vi tar opp tradisjonen igjen til neste år. Selv om vi i år ikke kan holde åpne dører på julaften vil vi gjerne gi noe til lokalsamfunnet. Derfor har vi besluttet å gi et økonomisk bidrag til Varmestua, avslutter Børresen.

– Vi har i mange år samarbeidet med Adventkirken om dette arrangementet. Det ble litt kort varsel for oss til å etablere et nytt arrangement da vi fikk beskjed fra kirken, men vi har full forståelse for at de tar en pause i år, forteller daglig leder Torill Sørenssen i Moss Frivilligsentral.

– Flere krefter har allerede snakket sammen og på nyåret vil vi samles for å se hva vi kan gjøre til neste år, sier hun.

– Hvis noen frivillige vil hjelpe til er de selvfølgelig hjertelig velkommen, det er bare å ta kontakt, sier Oras Ismail ved London Pub.

Artikkeltags