Frelsesarmeen viste seg fram midt i julestria

Kaptein: Christian H. Eilertsen er storfornøyd med at Frelsesarmeen viser seg fra flere sider enn den tradisjonelle gryta fem mot jul.

Kaptein: Christian H. Eilertsen er storfornøyd med at Frelsesarmeen viser seg fra flere sider enn den tradisjonelle gryta fem mot jul. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hornmusikk, julecatwalk og dans sto på programmet da Frelsesarmeen fridde til folket lørdag ettermiddag.

DEL

- Vi ser på dette som en happening hvor vi ønsker å fortelle at vi driver med mye mer enn bare det å samle inn penger. Fretex er veldig viktig oss, også har vi veldig mange barn på kulturskolen vår – og det var dette vi hadde fokus på i dag, forklarer Christian H. Eilertsen som er leder for Frelsesarmeen i Moss.

Fra og med nå er Frelsesarmeen på plass med de sorte grytene på distriktets tre kjøpesentre.

– Ja, tidligere har vi vekslet mellom å være på Rygge storsenter og Mosseporten, i tillegg til den faste standen på Amfi Moss. Nå har vi faste stands også på Mosseporten og Rygge storsenter fram til julaften, forklarer Eilertsen.

Stor giverglede

Rett ved siden av den lille scenen som var rigget for Frelsesarmeen ble den sorte gryten holdt med selskap av hornmusikk fram til julecatwalken startet, deretter dukket noen unge kulturskoleelever opp og gledet de fremmøtte med dans.

I fjor samlet Frelsesarmeen inn mellom 700.000 og 800.000 tusen kroner, og det kommer godt med.

Mat og gaver

– Ja, det er veldig mye penger, men vi bruker mer enn det på prosjektene våre. Dette er penger som går uavkortet til velferd for dem som trenger det. Ukentlig har vi 50–60 personer som er innom oss for å få mat. Nå i julen er det også viktig for oss å bidra med gaver til barn som har foreldre som ikke kan bidra med dette, forteller kaptein Eilertsen videre.

– Vi er veldig glad for å kunne hjelpe så mange og setter stor pris på alle som bidrar på lag med oss, avslutter han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.