- Nå kan det kjøpes inn enda mer aktivitetsutstyr her

BEDRE OPPVEKST: - Nå kan vi kjøpe inn enda mer aktivitetsutstyr, som barn og unge kan låne gratis, sier Marianne Saltbones Lindboe til Ulf Leirstein.

BEDRE OPPVEKST: - Nå kan vi kjøpe inn enda mer aktivitetsutstyr, som barn og unge kan låne gratis, sier Marianne Saltbones Lindboe til Ulf Leirstein. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skattkammeret til Kirkens Bymisjon i Moss har fått 250.000 kroner fra Stiftelsen Moss Feriekolonier.

DEL

– Takket være denne pengegaven kan vi nå kjøpe inn enda mer aktivitetsutstyr som barn og unge kan låne gratis, sier prosjektkoordinator Marianne Saltbones Lindboe.

Det var styreleder Ulf Leirstein i Stiftelsen Moss Feriekolonier som overrakte pengegaven mandag. Stiftelsen deler ut penger gjennom hele året til formål som kan glede barn og unge som har det vanskelig.

– Å gi pengestøtte til Skattkammeret er midt i blinken og helt i tråd med stiftelsens formål. Her kan vi bidra til at enda flere barn og unge får muligheten til å delta i aktiviteter ved at de får låne det utstyret som trengs, sier Leirstein.

Skøyter

Skattkammeret i Moss er for tiden kanskje aller best kjent for gratis utlån av skøyter til barn og unge som vil prøve seg på kunstisbanen i Kirkeparken vinterstid.

– Vi vil bruke noen av pengene på innkjøp av flere skøyter. Men vi låner også ut utstyr for sommeraktiviteter og kommer også til å bruke en sum på å kjøpe inn skateboards og annet utstyr for bruk om sommeren, sier Saltbones Lindboe.

Skattkammeret tar gjerne også imot aktivitetsutstyr som har vært brukt før.

Flott og oppdatert

– Men det er viktig at utstyret er flott og oppdatert, slik at det blir attraktivt for barn og unge å bruke det, sier Saltbones Lindboe.

Stiftelsen Moss Feriekolonier ble opprettet tidlig på 1900-tallet. Formålet var å drive en feriekoloni for barn og unge i Moss på Storesand i Råde. Storesand feriekoloni ble solgt for fem år siden.

Salget innbrakte fem millioner kroner. Det er disse pengene stiftelsen nå forvalter og deler ut rentepengene av flere ganger hvert år.

Skattkammeret i Moss

  • Skattkammeret drives av Kirkens Bymisjon i Moss og holder til like ved kunstisbanen i Kirkeparken.
  • Der kan barn og unge mellom 0-18 år låne sports- og aktivitetsutstyr gratis.
  • Det er både vinter- og sommerutstyr der, og noe av utstyret kan lånes i inntil én uke av gangen.
  • Skattkammeret skal også arrangere gratis idrettskurs og aktiviteter forskjellige steder i Moss.

Artikkeltags