Konkurransetid på videregående

VERTSKAP: Malakoff videregående skole er vertskap for østfoldmesterskapet i tømrerfag.

VERTSKAP: Malakoff videregående skole er vertskap for østfoldmesterskapet i tømrerfag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De neste par ukene blir det fullt trøkk med fylkesmesterskap i yrkesfag på flere videregående skoler i Østfold.

DEL

Elevene konkurrerer innen en rekke ulike yrkesfag, og fylkesmesterne i de ulike fagene går videre til skole-NM i Trøndelag og Hedmark i april.

Den første av konkurransene, logistikkfaget, fant sted på Norlines Øra allerede 15. februar. Torsdag første mars er det konkurranse i salgsfaget på Rygge storsenter. Samme dag konkurreres det både i frisør-, mediegrafiker-, design og søm-, konditor-, kokk- og servitørfagene på Glemmen videregående skole i Fredrikstad. Der er blant annet NM-vinner i kokkefaget 2017, Kjell Patrick Ørmen Johnsen og TV2-kokk Wenche Andersen med i dommerpanel.

En snau uke senere, onsdag 7. mars, fortsetter fylkesmesterskapet på Borg videregående med fagene elektriker, automatisering, sveis, maskinering, industrimekaniker, kulde og varme, bilfag lette kjøretøy og billakk/skade.

Til slutt blir det fylkesmesterskap i tømrerfaget på Malakoff videregående skole fredag 9. mars. Ifølge skolens nettside er to av elevene derfra kvalifisert og skal delta i konkurransen om tittelen Østfoldmester i tømring.

Ifølge Magne Hagen i Østfold fylkeskommune skal elever fra Malakoff og Kirkeparken delta i konkurransene innen både elektriker-, sveis-, maskinering-, industrimekaniker-, kulde/varme-, bilfag-, tørmrer-, kokk og servitør- og salgsfaget.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken