Lærerik skoletur til Sør-Afrika

DANNELSESREISE: Seks elever og tre lærere fra Kirkeparken dro til Sør-Afrika. De opplevde et land med store kontraster og lærte at man kan være lykkelige uten både iphone og ipad.

DANNELSESREISE: Seks elever og tre lærere fra Kirkeparken dro til Sør-Afrika. De opplevde et land med store kontraster og lærte at man kan være lykkelige uten både iphone og ipad. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Elevene fra Kirkeparken opplevde et land med store kontraster. Menneskene i Townshipene gjorde størst inntrykk.

DEL

For én uke siden kom seks elever og tre lærere fra Kirkeparken hjem fra en opplevelsesrik reise til Sør-Afrika. Elevene som reiste er med i MOT og de besøkte Kirkeparkens samarbeidsskole ved Cape Town. Det er ingen tvil om hva som gjorde mest inntrykk på dem i løpet av de to ukene de var der.

Gjestfrie

– Menneskene vi møtte i Townshipene, svarer Liselotte Rymoen, Mathea Walle, Ingrid Marie Røine og Mina Aschjem i kor. De forteller at menneskene var veldig gjestfrie, og til tross for at de ikke hadde så mye, var de alltid fornøyde.

– Vi har begynt å tenke mer på om man blir lykkelige av materialistiske ting. Vi har mer og mer materialisme her, men blir samtidig mer og mer ulykkelige, sier Ingrid Marie.

Jentene la også merke til hvor glade barna var, selv uten iPhone og iPad som gjør barna her hjemme glade.

– De hadde lagd sine egne biler av melkekartonger, og brukte korker som hjul. I tillegg hadde de baller lagd av teip, forteller jentene.

Suppekjøkken

I løpet av reisen opplevde jentene store kontraster.

– Det var en dag hvor temaet var «courage to care». Det handlet om at man skal lære å bry seg om hverandre, sier Mina. De forteller at den dagen serverte de først mat på et suppekjøkken, lekte med barn og dro videre til aldershjem. Senere på dagen dro de til Sør-afrikas største kjøpesenter.

– Da må jeg innrømme at det føltes bedre å være i Townshipene, sier Mathea.

Annet innblikk

På spørsmål om hva de lærte i løpet av reisen, ramser de opp flere positive ting.

– Vi lærte mye om oss selv og har fått et annet innblikk på livet, sier Liselotte. Ingrid Marie legger til at hun lærte at lykke ikke er materielt.

– Jeg har fått en «boost» på at utdanning er viktig. Det er viktig å gripe mulighetene man får, sier Mina.

– Jeg vil egentlig bare ut å redde verden, sier Mathea.

En av lærerne som var med på turen er Nora Skybak. Hun blir glad for å høre de gode erfaringene elevene har fått.

– De får åpnet øynene for verden og videre planer i livet. Det er viktig at de får møte en annen kultur og lære om historien. Vi lærte for eksempel at det fortsatt er snakk om apartheid der, selv om regimet ble avskaffet for mange år siden.

Artikkeltags