Besteforeldre utfordrer politikerne om klima

INVITERER TIL DEBATT: Wenche Lyngholm og Torgeir Lømo Besteforeldrenes Klimaaksjon Moss og omegn.

INVITERER TIL DEBATT: Wenche Lyngholm og Torgeir Lømo Besteforeldrenes Klimaaksjon Moss og omegn. Foto:

Besteforeldrenes klimaaksjon har invitert alle de politiske partiene til åpen debatt om klima.

DEL

Det skjer tirsdag 3. september på Kirkeparken.

– Besteforeldrenes Klimaaksjon ønsker å bidra til en tydeliggjøring av lokal klimapolitikk før valget, med en åpen debatt om hva partiene fremmer av tiltak. Vi inviterer til åpent møte om lokal miljøpolitikk, sier Torgeir Lømo, leder av Besteforeldrenes Klimaaksjon i Moss og omegn.

– Vi vil utfordre politikerne på hvilke tiltak de har for å nå de vedtatte målene i fellesnemda om at Parisavtalen og FNs bærekraftsmål skal ligge til grunn for den konkrete politikken i Moss, sier han.

Partiene inviteres til å presentere sine lokale tiltak i en debatt som ledes av Merete Kildahl.

– Vi regner også med mange aktive besteforeldre i salen, sier Lømo.

Blant de som har sagt at de kommer er Høyres Sissel Rundblad, Michael Torp (Frp), Arild Svenson (Ny Kurs), Monica Skeide Glad (SV), Arild Svenson (Ny Kurs), Monica Skeide Glad (SV), Benedicte Lund (MDG) og Eirik Tveiten (Rødt).

Besteforeldrenes Klimaaksjon er en tverrpolitisk organisasjon i startgropen. Mosselaget ble stiftet i juni som et av de første lokallagene i landet.

– Klima er vår tids absolutt største utfordring, og vi vil støtte ungdommen i deres klimaopprør. Vi skal skape støy, sa Torgeir Lømo og Wenche Lyngholm, leder og nestleder i Besteforeldrenes Klimaaksjon Moss og omegn (BKA).

Artikkeltags