Gå til sidens hovedinnhold

– Koselig kongelig feiring

25-årsdag for Silje og 25 årsjubileum for kongeparets tid på tronen

Artikkelen er over 5 år gammel

– Det var veldig, veldig hyggelig. Overraskende bra, sier Silje S. Lutnæs.

Søndag inviterte Erna Solberg og regjeringen kongefamilien, Stortinget og gjester fra alle landsdeler til en festforestilling i Universitetets aula for å markere kong Harald og dronning Sonjas 25 år som kongepar.

Ble kjent

Blant de inviterte gjestene var alle fylkesmennene og én 25-åring fra hvert fylke.

Silje Slang Lutnæs fra Moss fylte 25 år søndag og var invitert som representant fra Østfold sammen med fylkesmann Trond Rønningen.

– 25-åringene og fylkesmennene startet med en felles lunsj på Bristol. Dermed fikk vi sitte ned og bli kjent med hverandre, og det var en kjempefin start på programmet. Deretter gikk vi til Universitetets aula hvor vi fikk oppleve en utrolig fin festforestilling for kongeparet, forteller Silje.

Kanapeer og mingling

Etter festforestillingen gikk 25-åringene og fylkesmennene til regjeringens representasjonsbolig i Parkveien 45.

– Her var det kanapeer og mingling, og så var programmet over, sier Silje, som deretter reiste hjem til Moss hvor det var tid for kake med familien. Og mandag kveld reiste Lutnæs tilbake til Volda, hvor hun studerer media, IKT og design ved høgskolen.

Møtte ikke kongeparet

– Dessverre fikk vi ikke møte kongeparet søndag. Litt synd, men kongeparet hadde et tett program denne dagen og de var jo gjester, slik som oss, forklarer Silje.

– Ble det mer 25-årsfeiring enn kongefeiringen i regi av regjeringen, samt kakespising hjemme i Moss?

– Ja, jeg hadde også en liten feiring fredag med en venninne i Volda. Vi var blant annet på en liten konsert. Så nå er jeg ferdig med feiringen.

– Full fest kvelden før 25-årsdagen og kongemarkeringen hadde kanskje ikke vært lurt...?

– He-he, nei. Statsministeren anbefalte på forhånd at vi valgte en annen helg enn denne om vi hadde tenkt til å ha en stor 25-årsfest, smiler Silje.

Kongeparets jubileum ble også feiret med gudstjeneste og vinterleker på Slottsplassen og Universitetsplassen.

Kommentarer til denne saken