Hun er leder av Moss og omegn demensforening og er buden til Slottet for sin årelange og imponerende innsats som frivillig for personer med demenssykdom og deres pårørende.

– Det var fullstendig uventet å få en invitasjon fra Slottet, og det føles litt rart. Men det er ikke bare meg alene som er innbudt dit. Vi er mange frivillige fra hele Norge som har fått denne innbydelsen, sier Jensen beskjedent til Moss Avis.

Les også: Skal på quiz hos Kongen

Jensen og de andre gjestene skal drikke te med kongeparet på Slottet tirsdag 17. oktober.

Forberedelse

– Som en forberedelse har jeg søkt på Google og lest litt om hva Afternoon Tea er. Dette er en tradisjon fra dronning Mauds dager, som vårt nåværende kongepar gjenopptok for fire år siden, sier Jensen.

På Kongehuset.no uttaler kong Harald at han og dronning Sonja mange ganger møter eldre som gjør en stor frivillig innsats for sine lokalsamfunn.

– Dette er av uvurderlig verdi for samfunnet, men også for den enkelte som gir av seg selv og sin tid på denne måten, sier kong Harald.

Gammel tradisjon

Les også:   Julia er aktivitetsvenn for personer med demens

– Tradisjonen rundt Afternoon Tea har røtter helt tilbake til 1840. Det sies at det var den sjuende hertuginnen av Bedford som følge seg litt sulten da det fremdeles var lenge til kveldens middag. Hun fikk ideen om, i all hemmelighet, å få servert te, brød og smør, og en liten kake som dessert, opplyser Kongehuset.no.

Til slutt ble hun oppdaget, og det viste seg at det var flere som kunne tenke seg et lite teselskap om ettermiddagen. Afternoon Tea ble etablert som en fin anledning for litt hygge, med god mat og lett konversasjon.