Mosselufta målt til rødt nivå mandag

Nok en gang er det målt helseskadelig luft i Moss.

Nok en gang er det målt helseskadelig luft i Moss. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I dag ble luftkvaliteten i Moss målt til rødt nivå, som betyr betydelig helserisiko.

DEL

Det er særlig blant astmatikere og personer med andre luftveissykdommer, samt alvorlige hjertekarsykdommer som sliter med helseeffektene av dette.

Barn med astma og bronkitt, samt voksne med alvorlige hjertekar- eller luftveislidelser bør redusere utendørsaktivitet og ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene, skriver luftkvalitet.no.

Mosselufta har blitt målt til helsefarlig nivå mange ganger, men foreløpig er det ikke satt i gang tiltak som for eksempel forbud mot kjøring med dieselbiler.

Dårlig luftkvalitet i Moss: – Det er opp til enhver å la bilen stå 

Svevestøv

Målingene som er gjort i Moss det året viser at det primært er svevestøvet som er en utfordring.

Moss ligger likevel under de grenseverdiene hvor tiltak blir pålagt. Maks antall tillatte døgnoverskridelser på PM10 er 30 i året. Moss hadde 7.

LES OGSÅ: Vil starte måling av NO2 

Antall døgn i rød sone – med betydelig helserisiko – var sju døgn for PM10 og 16 døgn for PM2,5 i 2016. Antall timer i rød sone var 112 timer for PM10 og 150 timer for PM2,5.

- Dette er en utfordring, og vi må være villige til å se på virkemidler som piggdekkforbud og datokjøring, som er tiltak som ikke krever bompengering, sa Tage Pettersen til Moss Avis 18. januar.

Artikkeltags