To barn bortført av biologiske foreldre i Moss

HENSATT: En blå Ford Focus leiebil er hensatt på Storebaug.

HENSATT: En blå Ford Focus leiebil er hensatt på Storebaug. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

SISTE: Barna er funnet i god behold i Danmark. Les mer her.

To jenter, på henholdsvis 5 og 11 år, ble ved 08-tiden torsdag mrogen kidnappet ved en skole og en barnehage i Moss. Den eldste jenta ble, mot sin vilje ført inn en bil ved Verket skole, mens den yngste jenta ble bortført fra Røysåsen barnehage.

Fulgte etter

Politijurist Jon Granrud forteller følgende om hendelsen:

– De to barna, født i 2004 og 2010 bodde i et beredskapshjem her i Moss, mens barnas biologiske foreldre bor i Bergen. 

Barna har bodd i beredskapshjemmet i ett og et halvt år.

– Beredskapsforeldrene leverte først det eldste barnet på Verket skole, da de kom til Røysåsen barnehage og skulle levere det yngste barnet hadde en bil fulgt etter dem og det ble utført en viss form for makt da femåringen ble tvunget inn i leiebilen som var en blå Ford Focus leid ved Hertz på Moss lufthavn Rygge.

Forden har kjennetegn AY24369.

Signalement

– Hvor fortsatte ferden med leiebilen?

- Den ble hensatt ved Marché i sørgående retning på E6 ved Storebaug, der skal jentene ha blitt flyttet over i en annen bil. Det kan være farens bil, en Nissan X-trail med registreringsnummer SV 64553. Vi er derimot ikke sikre på om denne bilen er brukt og ønsker at eventuelle vitner tar kontakt med oss, dersom de har sett hendelsen eller de aktuelle personene.

– Har dere noe signalement på de involverte personene?

Vi vurderer å gå ut med bilde av foreldrene, men har ikke bestemt oss for dette ennå. Når det gjelder den yngste jenta så er hun 115 centimeter høy, har mørkt blondt har til nakken og har tynn kroppsbygning. Hun hadde på seg en sort boblejakke, blå olabukser med en pusekatt på benet og sorte cherrox med stjerner på. Den eldste jenta er 150 centimeter høy, har mørkebrunt halvlangt hår, tynn kroppsbygning og ingen spesielle kjennetegn. Hun hadde på seg en sort jakke med noe rosa innslag og blå eller sorte bukser, forklarer Granrud.

Gjerningspersonene er ifølge en pressemelding fra Østfold politidistrikt gjenkjent som barnas biologiske foreldre. Begge foreldrene har østeuropeisk bakgrunn.

Faren (45) er tysk statsborger, mens den 39 år gamle moren er ukrainsk statsborger.

Vitner

– Hvordan etterforsker dere videre?

– Vi har kontaktet grenseoverganger, de biologiske foreldrene er etterlyst i utlandet, svensk politi er varslet, det samme er tollerne på begge sider av Svinesund. Vi har også vært i kontakt med politiet i Bergen, som skal ransake leiligheten til foreldrene for å eventuelt finne noe som kan gi oss en indikasjon på hvor foreldrene har reist.

– Videre vil vi foreta en rekke avhør av personer som har vært i nærheten av hendelsene og eventuelle vitner. Dersom noen har sett noe, eller vet noe om det som har skjedd ber vi om at politiet kontaktes på 02800, avslutter Jon Granrud.

Artikkeltags