Måten komiteen har løst dette på i år er å få med to ungdommer fra Malakoff videregående skole. Disse har fått i oppgave å lage en kollasj som skal ha noe med likestillng å gjøre.

- Vi stilte rett og slett spørsmålet «Hva er likestilling?», så la vi ut lapper på skolen som alle elevene kunne skrive svaret sitt på. Vi merket at det var forskjell på svarene i forhold til for eksempel alder og kjønn, sier Stine Bergan (18).

Hun legger til at mange definerer likestilling som det at alle har like muligheter.

Frida Jøraholmen Andresen (18) forteller at noen elever kan være redde for å skrive det de egentlig mener, men at jentene da ber dem om å skrive det første de kommer på.

Fint å bidra

- Vi er aktive og engasjerte ungdommer begge to, og er med i blant annet OD til vanlig, sier Bergan.

Jentene synes det er fint å være med på å bidra i arbeidet med 8.mars-arrangementet, og mener det er viktig at unge også blir påminnet å ikke ta likestilling forgitt.

- Da jeg var liten gikk mamma i 8.mars-tog, og da var jeg med å lage banner som hun bar i toget. forteller Frida Jøraholmen Andresen.

Variert arrangement

Torill Sørenssen i 8.mars-komiteen forteller om arrangementet:

- Vi har et utrolig spennende program i år. Vi har både unge og gamle bidragsytere. Blant annet har vi en apell av en 17 år gammel jente fra Afghanistan som vil fortelle om hvordan det er å være ung, afghansk kvinne i både Norge og Afghanistan.

- Vi får et par smakebiter fra Applaus sin oppsentning av Fame og musikalsk innslag av Monica Pilar, forteller Ingvild Vatne.

Konfransier Hanne Luthen synes det er viktig å få frem at denne dagen ikke skal være kjedelig.

Linn Skåber og Berit Ås

Berit Ås som er en velkjent politiker, sosialpsykolog og feminist vil delta på arrangementet. Hun står bak identifiseringen av «De fem hersketeknikkene», og det er nettopp hersketeknikker som vil være hovedfokuset i Samfunnsalen den 8.mars.

- Vi er veldig stolte av at både Berit Ås og Linn Skåber kommer. Skåber skal blant annet intervjue Berit Ås om hersketeknikker og bidra med humor og god stemning, sier Hanne Luthen.

Håper på suksess

- I fjor var Samfunnsalen helt full. Det var omtrent 250 mennesker tilstede, og vi håper jo at like mange kommer i år, sier Sørenssen.

Luthen legger til at det vil bli servering av blant annet store mengder Alby-kringle, og håper at enda flere menn vil delta i år. Programmet starter klokken 17.00, 8. mars.