Gå til sidens hovedinnhold

Mange mossinger var syke i julen

Artikkelen er over 3 år gammel

Lungebetennelse, omgangssyken og bruddskader etter fall på glatta førte til at mange mossinger måtte søke hjelp på legevakten eller sykehuset i julen.

– Det har vært veldig stor pågang her i jula. Særlig på lille julaften og 1. og 2. juledag. På julaften var det litt roligere, særlig rundt den tiden da folk flest har julemiddagen og pakkeutdelingen, sier daglig leder Charlotte Dahlby Yrvum ved legevakten i Moss.

Hun forteller at omgangssyken med oppkast og diaré som har vart i mange dager og øvre luftveisinfeksjoner som aldri ser ut til å gå over har vært de mest utbredte plagene folk har kommet med til legevakten i julen.

Les også: Slik skal legevakten i Moss bli enda bedre

– Noen har også falt på glatta i julen og kommet til legevakten med brudd i håndleddet, legger Yrvum til.

Mange henvendelser

Mosseregionens legevakt har hatt i gjennomsnitt 210 telefonhenvendelser og rundt 100 konsultasjoner per døgn i julen.

Les også: Influensa gir kaos på Sykehuset Østfold Kalnes

Kommunikasjonsdirektør Bjørn Ragnar Hødal ved Sykehuset Østfold melder følgende om pågangen ved akuttmottaket der i julen:

– Det har vært som en vanlig helg i desember, med mellom 85 til 95 innkomne pasienter per døgn.

Hødal sier at mange av dem som har som har oppsøkt akuttmottaket i julen har kommet dit fordi de har fått lungebetennelse eller andre infeksjonssykdommer.

Les også: Denne steinen er til hinder for utrykningskjøretøyer på Ørejordet

Influensaen er her

– Vi har også fått inn noen få pasienter som har influensa. Det betyr at influensasesongen nå så vidt er i gang, men den har ikke nådd toppen ennå, sier Hødal.

Les også: Kalnes-ansatte raser mot økning av p-avgift

I uke 50 var det 32 personer i Østfold som testet positivt på influensa på blodprøver tatt hos fastleger eller på sykehuset.

Kommentarer til denne saken