Storinnrykk av små og store på brannstasjonen

OPPLEVELSE: Ruth Synnøve Henriksen (8) syntes det var gøy på Åpen brannstasjon i Moss og fikk sin egen brannhjelm.

OPPLEVELSE: Ruth Synnøve Henriksen (8) syntes det var gøy på Åpen brannstasjon i Moss og fikk sin egen brannhjelm. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lørdag var det Åpen brannstasjon i Moss. Det krydde av folk.

DEL

Ruth Synnøve Henriksen (8) var blant de mange som besøkte brannstasjonen. Hun hadde akkurat fått sin egen brannhjelm da Moss Avis traff henne foran én av brannbilene.

– Det er gøy å være her og mye spennende å se på, sier Ruth.

For de voksne var det også ting å lære av mer alvorlig karakter. Brannsikkerhet i hjemmet er nemlig temaet under Åpen brannstasjon over hele landet.

Les også: – Ta en brannprat med de eldre!

Ifølge en ny undersøkelse har tre av fire husstander aldri hatt brannøvelse hjemme. Mens bare én av fire har hatt brannøvelse hjemme (26 prosent), oppgir noen flere at de i det minste har snakket om hva det skal gjøre dersom det blir brann (64 prosent).

Norsk brannvernforening

Undersøkelsen er laget av Kantar TNS på oppdrag fra Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og forsikringsselskapet If.

Les også: Brannvesenet reddet andunger i nød i Møllebyen

– Det bekymrer oss veldig at så mange ikke har trent på hva de skal gjøre ved brann. Det er for sent å oppdage at teori og praksis ikke stemmer overens når kjøkkenet eller stua står i full fyr. Et lite branntilløp utvikler seg raskt til full overtenning, så her må alle handle riktig fra første stund, sier konserndirektør Morten Thorsrud i If.

Branninspektør Tore Fredriksen i Mosseregionen interkommunale brann og redning sier at det fort blir kaotisk ved brann, og at det er lett å komme bort fra hverandre.

Skrekkscenario

– For oss i brannvesenet er det et skrekkscenario at folk løper tilbake inn i brennende hus for å lete etter familiemedlemmer som kanskje har kommet seg ut andre veier. Derfor er det å avtale et fast møtested utenfor boligen noe av det enkleste og viktigste man gjør, sier Fredriksen.

Under Åpen brannstasjon i Moss var det lagt opp til en familieaktivitet, der barn og voksne fikk opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og utstilling av brannbiler var noe av det som sto på programmet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken