Super dag for tusenvis på Tykkemyr

Åpen dag ved Moss brannstasjon

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det var ikke bare solen som strålte i Moss lørdag formiddag. Også rundt 3000 mennesker smilte og storkoste seg under åpen dag på brannstasjonen.

DEL

Tradisjonen tro var køene lange for å sprute med brannslangen og prøvesitte brannbil, politibil og ambulanse. Og køen var ikke kortere foran bordet med pølser, boller og brus.

- Neida, dette har vært skikkelig bra. Vi var som vanlig veldig heldige med været og det virker som om både 1500 pølser og 1500 boller blir delt ut. Ja, også må vi ikke glemme alle de røde brannhjelmene, forklarte branninspektør Tore Fredriksen, som har vært med å trukket i trådene for å hale arrangementet i land.

- Det er ganske mye arbeid med dette, men det er vel verdt innsatsen. Spesielt når man får så god respons som vi får, fortsatte han.

«Redningsaksjon» med helikopter

Nytt av året var en øvelse i form av en redningsaksjon i Vansjø:

En båt fikk problemer og de to om bord måtte hoppe i vannet. For å redde de to personene fikk brannvesenet hjelp fra Airlift, som heiste de to om bord i helikopteret.

- Airlift har beredskapen i stedet for «Sea King» på Rygge denne måneden og de var behjelpelige med å gjøre denne øvelsen så realistisk som mulig, kommenterte MIBs Bjørn Ove Pedersen og skuet utover folkemengden som bivånet aksjonen.

Koste seg

Blant alle barna var det stort sett brede smil å se, og man skal ikke stikke under en stol at det også var en del voksne som storkoste seg.

Jeg er absolutt ikke for gammel til dette, innrømte Thomas Kolbenstvedt som hadde tatt turen sammen med samboer Nina Andersson og barna Emil (2) og Niklas (7).

- Det var veldig gøy å sprute med vann, var Emil og Niklas enige om, før de hastet videre til boller og pølser.

Hele blålys-familien deltok

Brannsjef Jack Hatlen var også storfornøyd med dagen.

- Vi har mye kreativitet blant de ansatte og vi fornyer oss stadig vekk. Da er det viktig at vi også viser oss frem. Takket være alle de svært dyktige medarbeiderne her på Tykkemyr så klarer vi å lage en dag som dette. Det setter jeg veldig pris på. Også er det gøy at også de andre blålys-etatene er med på dagen. Vi samarbeider jo veldig mye med ambulanse og politi. De har ikke en egen dag som dette, men er veldig fornøyde med å være med oss. Vi er liksom en stor familie, avslutter Jack Hatlen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken