Gå til sidens hovedinnhold

Ble du vekket av bråk i natt? Da var du ikke alene...

Artikkelen er over 3 år gammel

Moss Avis har fått inn en rekke henvendelser fra trøtte mossinger som ikke fikk sove i natt. Nå sier politiet at de nok med regne med enda en våkenatt før jul.

3. desember skrev Moss Avis om at pælearbeidene i forbindelse med oppgradering av ferjeleiet i Moss ville gi endel støy frem mot jul.

Og støyvarselen har tydeligvis ikke vært noen underdrivelse: Flere har nemlig tatt kontakt med Moss Avis etter å ha blitt vekket av støy fra ferjekaia i Moss natt til torsdag.

En leser skriver " Klokken er 01:23, det vil si midt på natten, og det har vært pælestøy fra havnen i mer enn ti minutter. Det har vært konstant banking uten pause. Det var såvidt jeg kan erindre, ikke tilsvarende pærling derfra tidligere i kveld. Er det virkelig lov å drive med dette midt på natten? På Bastøy Fosens hjemmesider varsles det helt riktig støy "dag- og kveldstid" fram til 21. desember.   Halv to om natten er ikke kveldstid! Det er nattestid", skriver leseren, som legger til at beboere i skråningen mellom Malakoff og havnen ikke har fått noe varsel om arbeid nattestid og at bråket er forstyrring av natteroen.

Østfoldpolitiet fikk tydeligvis inn mange henvendelser på pælebråket natt til torsdag 21. desember. For ved 02:54 meldte de på twitter at dette er snakk om pælearbeid som er godkjent av kommunelegen i Moss. Og at dette er arbeid som også vil medføre støy også natt til fredag.

I den opprinnelige pressemeldingen fra Statens vegvesen heter det også at arbeidet vil starte opp igjen 2. januar. Og da forventes det å pågå frem til uke 4 på nyåret. Arbeidet vil fortrinnsvis pågå fra mandag til torsdag.

- Vi beklager at det må påregnes en del støy fra anleggsplassen i periodene når det utføres arbeid på kaia, skrev Statens vegvesen i en pressemelding som kom før arbeidene startet i desember.

Flere har undret seg på hvorfor dette arbeidet må gjøres på nattestid. Svaret fra Statens Vegvesen er som følger:

– Hvorfor pæler dere ikke på dagtid?

– Fordi det ikke er plass til å gjøre det samtidig som fergene går. Det er når fergene ikke er i drift, mellom 00.30 og 04.30, at vi kan gjøre dette, sier byggeleder Lars Frode Christiansen i Statens vegvesen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.