SVs May Hansen er kritisk til miljødirektørens håndtering av havnesaken

MOT VEGGEN: – Miljødirektøren burde vært på banen i denne saken lenge før dette, sier SVs May Hansen.

MOT VEGGEN: – Miljødirektøren burde vært på banen i denne saken lenge før dette, sier SVs May Hansen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere politikere reagerer på at miljødirektøren har hemmeligstemplet anmeldelsen av Moss havn.

DEL

Miljødirektøren hos fylkesmannen har politianmeldt Moss havn for plastforurensning. Men han vil ikke gå ut med innholdet i anmeldelsen og har også bedt politet om ikke å offentliggjøre den.

Dette får blant annet SVs May Hansen til å reagere.

– Utslippet av denne plasten i Værla er jo en katastrofe. Derfor må vi ha en full gjennomgang av hele saken. Jeg synes også at miljødirektøren burde vært på banen lenge før hele saken eksploderer.

LES OGSÅ: Nå får Drammen disse trådene

Stor debatt

– Dette er jo nå blitt en stor offentlig debatt. Derfor er det merkelig at miljødirektøren unntar sin egen anmeldelse fra offenligheten. Det bør være full åpenhet rundt alle forhold i denne saken, sier Hansen.

Hun får støtte fra gruppledereen i Moss Ap, Hanne Tollerud, som også er kritisk til miljødirektørens opptreden.

LES FLERE SAKER OM MOSS HAVN OG FORSØPLINGEN HER

– Jeg reagerer på at han ikke vil opplyse om innholdet i saken. Hvis dette skulle ha betydning for etterforskningen, så er sikkert politiet i stand til å ta en slik vurdering selv. Nå må vi få alle fakta på bordet i kjølvannet av denne plastforurensningen, sier Hanne Tollerud.

Frps leder i teknisk utvalg, Arild Svenson, synes også at publikum burde få vite innholdet i anmeldelsen fra miljødirektøren.

LES OGSÅ: Gretha Kant: Jeg går ikke!

Kritisk Frp-leder

– Jeg ser ingen grunn til at denne anmeldelsen skal holdes unna offentligheten. Hvis det er forhold her som krever hemmelighold, så er sikkert politiet i stand til å ta sine egne avgjørelser med hensyn til etterforskningen, påpeker Svenson.

Miljødirektør Karsten Butenschøn svarer på denne kritikken: - Nå er det viktig at det skapes betingelser for en nøktern gjennomgang fra politiets side. Vi kan vurdere å gi innsyn i anmeldelsen etter at det er gjennomført avhør, avslutter Butenschøn.

LES OGSÅ: Miljøvernministeren vil se på Moss havn-skandalen

Artikkeltags