Forventer stor trafikk til helga

VENTER KAOS: Sånn så det ut i Moss den 12. juli i fjor.

VENTER KAOS: Sånn så det ut i Moss den 12. juli i fjor. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Bestill MA+ i 8 uker for kun 99 kroner og få tilgang til alt digitalt innhold!

Mens politiet forbereder seg på noen hektiske dager under årets Gatebil-festival på Rudskogen i helga, forventer Statens vegvesen og Bastø Fosen at det blir stor trafikkpågang på Østfoldveiene.

Alternativ rute

I tillegg til trafikken til og fra Gatebil, kommer ferietrafikken, og det er ventet spesielt stort trykk på ferjesambandet mellom Moss og Horten, riksvei 19 gjennom Moss og langs riksvei 111 i Sarpsborg.

– Vi forventer tett trafikk i Moss- Hortenområdet til helga. Spesielt i Moss når folk skal hjem fra gatebiltreff på søndag. Vi ber trafikantene om å være forberedt på køer og kjøre forsiktig, sier Magne Lerfaldet i Statens vegvesen i en kommentar.

Det er en velkjent sak at denne helgen er spesielt utfordrende. I fjor snakket Moss Avis med bilister som hadde brukt over en time gjennom Moss på søndagen i Gatebil-helga. Ifølge Lerfaldet pleier ikke E6 å være noe problem, selv om det kan være litt ekstra trykk på Patterødkrysset.

Det er også mulig å kjøre E18 østover, og videre mot Rakkestad.

– Det pleier ikke å være like stor trafikk der, sier han. Hvis man først sitter fast i køen, har han følgende tips:

– Da er det bare å lytte på musikk, ta det med ro og følge med på trafikken rundt seg.

LES OGSÅ: Brukte over en time gjennom byen

Vanlig produksjon

Administrerende direktør i Bastø Fosen, Øyvind Lund, ber folk beregne ekstra god tid, etter som det erfaringsmessig også kan bli ventetid for å komme med på ferjene denne helga.

– Vi kjører med den kapasiteten vi har, og har vanlig ruteproduksjon. Det gjorde vi i fjor også, sier han til Moss Avis.

Også i fjor gikk Bastø Fosen ut sammen med Statens vegvesen og gjorde trafikantene oppmerksomme på den ventede trafikkpågangen under Gatebil-helga. Han sier det er vanskelig å si noe konkret om hvor lang ventetid man bør ta høyde for på ferjekaia. Også der er det - naturlig nok - ventet størst pågang på søndag ettermiddag.

– Da går alle fem fergene, sier han.

Lund mener for øvrig at sommeravviklingen så langt har gått veldig bra. Han oppfordrer reisende til å følge med på hjemmesiden hvor trafikkpågangen på ferjene oppdateres kontinuerlig.

Her finner du rutetidene for Moss - Horten

Her finner du oppdatert trafikkinformasjon

Artikkeltags