Moss kommune vant pris for etisk handel

Heidi Finskas (KLP), ordfører Tage Pettersen, Cecilie Kildahl (prosjekltleder Grønn kommune) og Sara Hagerup (prosjektleder for Kirketorg-prosjektet).

Heidi Finskas (KLP), ordfører Tage Pettersen, Cecilie Kildahl (prosjekltleder Grønn kommune) og Sara Hagerup (prosjektleder for Kirketorg-prosjektet). Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Moss kommune gikk av med seieren i konkurransen som fremmer etiske aspekter i offentlige innkjøp for sitt Kirketorg-prosjekt. Prisen ble delt ut på DIFIs anskaffelseskonferanse torsdag.

DEL

Valget til Moss kommune om å stille krav til etisk handel har gitt resultater i form av KLPs «Ikke for enhver pris 2015», en pris som har til hensikt å fremme etiske aspekter ved innkjøp i offentlig sektor.

Håpet er at innkjøpet også bidrar til det langsiktige arbeidet med å bedre arbeidsforholdene til arbeiderne i risikofylte bransjer, heter det i en pressemelding fra kommunen.

Har jobbet systematisk

Ordfører Tage Pettersen er stolt av at byens sosiale rom får denne anerkjennelsen som «Ikke for enhver pris» gir.

– Moss kommune har jobbet systematisk med etisk handel gjennom flere år, ikke bare fordi vårt medlemskap i Initiativ for etisk handel forplikter oss, men fordi dette er et nødvendig og riktig arbeid å prioritere. Det handler egentlig bare om å velge rett, sier Pettersen i pressemeldingen.

Artikkeltags