Han er nestleder i skole-, oppvekst- og kulturutvalget i Moss og lanserte ideen om dette i utvalgsmøtet 5. mars. Et enstemmig utvalg sluttet seg til det.

– Tanken er å få til et samarbeid mellom Moss kommune, en ungdomsgruppe og Moss i sentrum. Ungdommer som driver med kunst, skal få anledning til å vise fram sine malerier og tegninger via lyssetting og prosjektor på husvegger i Moss sentrum, forklarer Larsen.

Elever på formgiving på Kirkeparken videregående skole er blant de ungdommene det kan bli aktuelt å invitere til å delta i opplegget.

Tegning som hobby

Agnessa Pedersen (16) er elev på Nøkkeland skole og har tegning som sin store hobby. Hun synes denne ideen er kjempegod og vil gjerne bli med på prosjektet.

Les også: Mosseungdom deltar i landsfinalen i UKM

– Jeg har tegnet siden jeg var helt liten. Motivene er portretter, og det er øynene er jeg aller mest opptatt av, sier Agnessa.

Hun deltok i Ungdommens kulturmønstring både i fjor og i år. I fjor kom hun helt til landsfinalen. Også i år gjorde hun det svært godt i den lokale mønstringen og er blant dem som går videre til fylkestevlingen.

Les også: UKM 2018: Klart for unge talenters store mulighet

Avkobling

– For meg er tegningen en avkoblingsmetode. Det er greit å kunne tenke på noe annet enn lekser og prøver innimellom. Jeg bruker i gjennomsnitt 13 timer på hver tegning jeg lager, sier Agnessa.

Larsen har stor tro på at dette opplegget vil være bra både for ungdommene som får vist fram sine kunstverk, og for Moss sentrum, som får mer farge og liv på noen av bygningene sine.

Les også: Mange unge lokale talenter på årets UKM i Moss

– Moss nådde som kjent nesten helt opp i kåringen av Norges kulturkommune 2017. Det kan tenkes at vi klarer å nå helt opp når det nye kulturhuset står ferdig. Prosjektet med ungdommer og kunst vil være ett av mange små skritt i riktig retning for å nå dette målet, sier Larsen.