Og det er Mossedagene hun snakker om. Sammen med koordinator Carina Marcolin oppsummerer hun dagene og forteller at de allerede er godt i gang med forberedelsene til neste års Mossedager som skal være 14.–16. juni.

– Vi tror nok ikke at vi kommer til å forandre så mye, men vi vil nok tilpasse det noe og flytte noen av aktivitetene i programmet. Det har vært mye folk rundt omkring og over 80 ulike stander og butikker som flyttet ut på gaten.

– Disse Mossedagene er vårt første store arrangement etter etableringen av Moss i Sentrum høsten 2016, men vi er også opptatt av at vi må bruke byen vår når det ikke er fester og aktiviteter. Vi ønsker at folk bidrar til festligheter hele året og at arrangementene er krydderet, sier de to.

Deler av jubileumskaken fra åpningen, som var på 40 meter - en meter for hvert år med Mossedager, ble også kjørt ut til noen av byens institusjoner.

Teller folk og bevegelser

Over en periode har det vært sensorer, som teller folk og bevegelser, på åtte forskjellige steder i sentrum. Sensorene står i en bestemt høyde og teller folk over 120 centimeter.

– Dette er et fint verktøy for at vi skal kunne danne oss et bilde av hvor folk går og hvor mange som besøker byen. Tallene viser at torsdag var veldig bra, det var litt færre folk på fredag - sikkert på grunn av været, og lørdag var klart best. Da ble det registrert 45 000 bevegelser, som er fire ganger så mange som på en vanlig lørdag. Til sammenligning var det 66 000 på 17. mai, forklarer Utakleiv og fortsetter:

– Det er 32 000 mennesker som bor i distriktet så jeg tror ikke det kan bli for mye fest og moro. Det som er viktig er å få til noe for alle aldersgrupper og vi vil jo gjerne at folk skal bli i byen.

– Har dere noen tanker for kommende år?

– Noe som hadde vært gøy å få til ville vært en dukkevognparade. Det har det også vært under Mossedagene for mange år siden. For det er ganske mange barn som har en dukkevogn de gjerne vil vise fram. Og kanskje vi også skal prøve å få mer av idretten til sentrum for å vise seg fram og for å få enda flere barn og unge til byen, avslutter Utakleiv.