I helga måtte flaggbannerne som var hengt opp til 17.-mai tas ned grunnet reaksjoner på at det ikke var «ekte» flagg som hang i Moss' gater.

Senterleder på Amfi, Lise Lunde Abrahamsen, skjønte fort hvorfor Moss kommune måtte ta ned bannerne med flagg på. På Amfi har de nemlig også erfart at mange har sterke meninger om hvordan det norske flagget skal se ut.

– Interiørbransjen får høre det. Har de servietter eller andre ting med flagg på, reagerer kunder på at det ikke er riktig farge, forteller hun.

Senterlederen påpeker at varene ofte er produserte i andre land og at de ikke pleier å ta bort varer av den grunn. Hun sier at dersom kundene er misfornøyde, kan de la vær å handle disse varene.

Les også: Tar ned bannere etter proteststorm

Blir nye bannere

Nå lover Moss i Sentrum å gjøre noe med de tomme stolpene i sentrum. I slutten av mai vil de henge opp bannere med «mossedagene» på, og etter det vil det stå «god sommer».

Utakleiv har samlet ulike aktører i sentrum til orientering om hva mossingene kan vente seg under årets mossedager, som går av stabelen for 41. gang 14. til 16. juni.

– Vi har bestilt strålende vær. Dette er en dag hvor du garantert møter kjente i byen. Det er også en fin anledning til å vise fram Moss fra sin beste side for venner og kjente som ikke er fra byen, sier Utakleiv.

Fargerik dag i sentrum

Lokale kunstnere skal vise fram arbeidet sitt på Kirketorget, det blir stands, sommershow, dans, konsert og utdeling av priser. I tillegg kommer Helsesista, som har blitt kjent i hele landet for å være helsesøster på Snapchat – for å nevne noe.

– Mange kunstnere sitter inne og jobber for seg selv. Dette er en fantastisk arena for dem å vise fram arbeidet sitt. Kunstner Ingebjørg Hansen skal stille ut og male årets mossedagene-bilde med barna, sier Utakleiv.

Nytt av året er at Kulturskolen skal dele ut drømmestipendet på 15 000 kroner hver til to unge mossinger, som på forhånd er nominert med sin drøm. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.