Fikk nytt gjerde rundt jubileums-eika

OVERREKKELSE: Fv Erik Mollatt i Jubileumsfondet av 1920 til forskjønnelse av Moss By, Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom, mosseordfører Tage Pettersen og Kristian Oppegaard i Selskabet til Moss Bys Vel ved 200-års eika.

OVERREKKELSE: Fv Erik Mollatt i Jubileumsfondet av 1920 til forskjønnelse av Moss By, Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom, mosseordfører Tage Pettersen og Kristian Oppegaard i Selskabet til Moss Bys Vel ved 200-års eika. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

14. august 2014 ble den andre av byens to jubileumseiker plantet på Storebro ved Mossefossen, for å markere Grunnloven av 1814 og Mossekonvensjonen. Den første eika ble plantet hundre år tidligere ved Bytårnet på Skarmyra.

Idéen til markeringen i 2014 skal etter sigende ha kommet fra daværende ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold. I tillegg til å markere 200 års jubileet for grunnloven, ble eika på Storebro plantet for å minnes de som mistet livet i terroangrepene 22. juli 2011. Det ble plantet av ungdommer som deltok på Ungdommens Fredskonferanse.

- Jordsmonnet ble beriket av kompost fra blomsterhavet fra markeringen etter 22. juli 2011, fortalte styreleder i Selskabet til Moss Bys Vel, Kristian Oppegaard.

Nå er den lille eika på Storebro blitt omkranset av et vakkert gjerde med lyssetting. Selskapet til Moss Bys Vel mente at eika var litt anonym og trengte litt ekstra beskyttelse, og det var Selskabets nylig avdøde styremedlem Erik Roth Nilsen som tok initiativet til prosjektet.

Torsdag kveld ble gjerdet og lysanlegget overrakt Moss kommune ved ordfører Tage Pettersen. Gaven er et spleiselag mellom Selskabet til Moss Bys Vel, Jubileumsfondet av 1920 til forskjønnelse av Moss By, Höegh Eiendom og Mosseregionens Eiendomsutvikling AS. Det praktiske arbeidet er gjennomført i samarbeid med Moss kommune, under ledelse av Frank Ivar Hansen.

- Han har gjort en strålende jobb, sa Oppegaard.

Til stede under overrekkelsen var også Erik Mollatt i Jubileumsfondet og Jan Erik Kristiansen i Höegh Eiendom.

Ordføreren takket det fire giverne, og benyttet også anledningen til å takke lag og foreninger som jobber med å ta vare på historien.

- Takk for jobben dere gjør, uten den jobben er det mye som hadde gått tapt, sa han.

Artikkeltags