Denne helgen blir det liv og røre i mossemarka

NATUR OG RØRE: Evy Skulstad Eliassen i DNT Vansjø forteller at det går med rundt 60 liter vaffelrøre når kom deg ut-dagen arrangeres. I helgen er det klart for årets versjon.

NATUR OG RØRE: Evy Skulstad Eliassen i DNT Vansjø forteller at det går med rundt 60 liter vaffelrøre når kom deg ut-dagen arrangeres. I helgen er det klart for årets versjon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Til søndag er det bare å legge ut på tur. For å gjøre det enkelt og miljøvennlig for folk har man satt opp busser som går fra Moss til Vanembukken.

DEL

Søndag 1. september arrangeres nemlig både familiedagen i regi av Studieforbundet natur og miljø Østfold og Kom deg ut-dagen i regi av Den norske turforening, DNT.

Målet med Kom deg ut-dagen, som sies å være vår nasjonale turdag, er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap. På Jegerhytta i Mossemarka lover DNT en dag fylt med lek og moro ute i friluft.

– Vi vil inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst. Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra, sier Evy Skulstad Eliassen i DNT Vansjø.

DNT Vansjø og Studieforbundet natur og miljø Østfold lover aktiviteter som støvelkastekonkurranse, kaninhopping, natursti, snekring av fuglekasser, merking av småfugl, sopptur med soppkontroll og hos Birøkterlaget kan man rulle lys av bivoksplater og birøkt presenteres. Moss og Omegn Jeger- og Fiskerforening vil også vise partering av rådyr.

Det er ingen tvil om at friluftsliv er populært, særlig blant familier. Det er forventet 54.000 deltakere på årets Kom deg ut-dag på landsbasis, noe som er deltakerrekord.

For at flest mulig lett skal kunne komme seg opp i marka på søndag så har vi satt opp buss som skal gå i skytteltrafikk fra Moss sentrum til Vanembukken. Start i Skoggata 52, kl. 10:30 og siste retur fra Vanembukken kl. 15:00.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken