Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha mossingene ut på tur: Lager nytt digitalt marka-kart

Artikkelen er over 2 år gammel

Miljødirektoratet blar opp til en kartlegging av friluftsområder i Moss og Rygge. Målet er å få utarbeidet et digitalt temakart, få folk ut på tur og sikre en god utvikling i arbeidet med friluftslivet.

I tillegg til Miljødirektoratet bidrar også Østfold fylkeskommune i dette spleiselaget. Det er Oslofjordens friluftsråd som koordinerer arbeidet med kartleggingen av friluftsområder i fylket

Startskuddet for dette arbeidet har allerede gått og kommunene er i gang med å skaffe seg en oversikt.

Klart til storkommunen

- Moss kommune har satt i gang jobben med å kartlegge områder for friluftsliv. Prosjektet gjennomføres i samarbeid med Rygge kommune, slik at kartleggingen er gjort i begge kommuner før sammenslåingen i 2020, påpeker saksbehandler Gyda Silvia Hellgren Rolfsøn.

Det presiseres at nærheten til gode friluftsområder er viktig for både næringsutviklingen og utviklingen av gode boligområder hvor folk trives. Derfor vil denne jobben med kartlegging av friluftsområder også være viktig for kommunens arbeid med andre planer, som for eksempel videre boligutbygging.

Naturens klasserom

I det videre arbeidet skal det legges særlig vekt på turdrag og grøntområder nær bebyggelsen. Fra arbeidsgruppen er det et ønske om å få med seg folk i både Moss og Rygge som ikke er organisert i lag og foreninger. I tillegg inviteres også skoler og barnehager til å komme med tilbakemeldinger om sine grøntområder. Disse friområdene kan også bli brukt  i undervisningen.

Prosjektgruppens forslag til kartlegging skal ut på høring til høsten. Deretter er målet å ha en endelig temaplan for friluftsområdene klar til desember 2018

  •  

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.