Forventer storinnrykk

Klare: Lise Mette Lyshaugen og Andrea Nilsen er klare for åpen dag på brannstasjonen.foto: terje holm

Klare: Lise Mette Lyshaugen og Andrea Nilsen er klare for åpen dag på brannstasjonen.foto: terje holm

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Åpen dag på brannstasjonen har blitt et høydepunkt for både små og store. Lørdag åpnes dørene på nytt.

DEL

I spissen for årets arrangement står Lise Mette Lyshaugen og Andrea Nilsen og de legger ikke skjul på at de gleder seg til lørdagens åpne dag på Tykkemyr.

– Det er klart det er en del jobb med dette, men så gleder det mange også da. 1500 pølser er bestilt, det samme gjelder for bollene, sier duoen og smiler.

Det er ikke bare i Moss brannstasjonen åpner dørene, det gjør de også i Vestby.

– Ja, og vi regner med at det totalt kommer mellom 2000–3000 mennesker totalt, selvfølgelig flest her i Moss, men det skulle jo bare mangle, kommenterer Lyshaugen og Nilsen.

Programmet i morgen er stort sett likt det som har vært de siste årene. I fjor var det en redningsaksjon i Vansjø med redningshelikopter, det blir det imidlertid ikke i år.

– Nei, det blir ikke det, men vi skal ha en hendelse i branntårnet vårt, så det blir sikkert litt spenning av det også, sier Andrea Nilsen.

I tillegg til dette blir det slukking av brann for dem som ønsker det, «klaus-conteineren» er klar, politi og ambulanse stiller opp med mannskap og biler.

– Ja, også blir det noen stands og selvsagt er kunnskapsløypa klar, sier Lise Mette Lyshaugen.

– Dersom man vil ha pølse og boller, så må man selvsagt ta seg gjennom kunnskapsløypa vår, den er på ti poster og veldig lærerik, legger Nilsen til.

Åpen dag arrangeres over hele landet, totalt er det 350 brannstasjoner som inviterer til forskjellige aktiviteter.

– I år som i fjor samler vi også inn penger til Burn-camp, dette er en leirskole for brannskadde barn, og vi håper selvsagt at man støtter det flotte prosjektet, kommenterer Lyshaugen.

Den største utfordringen med den åpne dagen er som regel parkeringsmulighetene.

– Ja, det pleier å være trangt om plassene og vi oppfordrer som vanlig alle som kan om å gå til oss i stedet for å kjøre. Det er for eksempel en flott tur å gå fra Myra gjennom Nesparken og til Tykkemyr. Det er som vanlig meldt fint vær til denne dagen og ta kan man jo benytte muligheten til å få seg litt trim også, avslutter Lise Mette Lyshaugen og Andrea Nilsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken