– Håper den nye russerekorden vår blir slått

VELLYKKET KRAFTTAK: Aksjonsleder Selma Stafford Germundsson (fra venstre) og russestyrets prest Joachim Bergstrøm, festsjef Mia Larnholm, prevensjonssjef Helena Trobe og president Ida Guldvog er glade for at mosserussen klarte å samle inn hele 183.000 kroner til årets Krafttak mot kreft. Aksjonsleder Annie Erøy Hansen hadde ikke anledning til å være med på bildet.

VELLYKKET KRAFTTAK: Aksjonsleder Selma Stafford Germundsson (fra venstre) og russestyrets prest Joachim Bergstrøm, festsjef Mia Larnholm, prevensjonssjef Helena Trobe og president Ida Guldvog er glade for at mosserussen klarte å samle inn hele 183.000 kroner til årets Krafttak mot kreft. Aksjonsleder Annie Erøy Hansen hadde ikke anledning til å være med på bildet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I snø og sludd tirsdag ettermiddag og kveld samlet mosserussen inn hele 183.000 kroner til Kreftforeningen, mer enn 50.000 kroner mer enn fjorårets mosseruss-rekord.

DEL

Mosseungdommene gjorde bokstavelig talt et Krafttak mot kreft, som den landsomfattende aksjonen heter.

– Jeg har aldri vært så imponert som jeg var av russen som trosset været, bidro som bøssebærere og kom gjennomvåte inn med bøssene, sier Selma Stafford Germundsson, aksjonsleder sammen med Annie Erøy Hansen.

– Målet var å slå fjorårets rekord, men at vi skulle klare å samle inn over 50.000 kroner mer enn i fjor, er helt utrolig. Jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd, smiler Germundsson.

Samtidig passer hun på å utfordre framtidige russekull.

– Noe for alle elever

– Jeg håper at de som kommer etter oss vil å forsøke å slå vår rekord.

– Og så håper jeg at aksjonen etter hvert omfatter alle trinn og linjer på Kirkeparken og Malakoff videregående skoler, ikke bare russen. I år var det 10–20 1. og 2.-klassinger som var med blant bøssebærerne, sier Germundsson.

Aksjonen krevde mye arbeid og store deler av russestyret bidro i krafttaket. Aksjonslederen vil spesielt rose Amalie Klæboe, som hadde den krevende jobben med å sette opp de forskjellige rutene de 175 bøssebærerne ble sendt ut på.

Alle er berørt

Et vellykket kickoff noen dager før aksjonen gjorde underverker i rekrutteringen av bøssemannskaper.

– Der gjorde vi noen sterke øvelser. Én hvor man så på sidemannen til høyre og venstre for seg. Og deretter fikk tenke over at én av tre vil få kreft. Deretter en øvelse hvor vi listet opp ord etter ord av typen «mor, far, bror, søster, onkel, nabo», og hvor etter hvert alle hadde reist seg opp, fordi alle har minst én i familien eller nærmeste omgangskrets som er eller har vært rammet av kreft, forklarer Selma Stafford Germundsson.

Russepresident Ida Guldvog er også veldig fornøyd med innsatsen til mosserussen 2019.

– Jeg var usikker på om vi skulle slå fjorårets rekord, men dette endte kjempebra, sier hun.

Krafttak mot kreft

Krafttak mot kreft er Kreftforeningens landsomfattende bøsseaksjon for kreftsaken.

Aksjonen gjennomføres hvert år i uke 11.

Det er lokale innsamlingskomiteer i hele landet som organiserer alle bøssebærerne.

Aksjonen samler inn penger til kreftforskning og tilbud til pasienter og pårørende.

Årets innsamling går til kreftformer få overlever.

Ved 13-tiden torsdag hadde aksjonen fått inn 15,5 millioner kroner. Målet er 45 millioner kroner.

Artikkeltags