Apisit fra Moss fikk prøve seg som fisker på Andøya

FISKELYKKE: Apisit Saisin fra Moss fikk prøve seg som fisker i sommer. Her sammen med Magnus Bjørløw.

FISKELYKKE: Apisit Saisin fra Moss fikk prøve seg som fisker i sommer. Her sammen med Magnus Bjørløw. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

For femte gang arrangerer Natur og Ugdom «Fesk førr Fremtida» på Andøya. Der får ungdom fra hele landet være med ut i båt og lære hvordan fiskeriene langs kysten drives.

Blant de ti ungdommene på årets arrangement var «mosseværing» Apisit Saisin.

- Andenes har mye natur og er noe annet enn livet i Moss, og det har vært en helt annen opplevelse bare å reise hit. Det har vært veldig lærerikt å se hvordan fiskere jobber, og hvordan fisken behandles fra den tas opp i båten og går med lastebiler fra fiskemottak og nedover i Europa, sier han i en pressemelding fra Natur og Ungdom.

«Fesk førr Fremtida» kom som en reaksjon på Stortingets planer om å drive oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

- Ofte glemmer politikerne den fantastiske naturen, og de burde alle sammen dra hit for å se på hva som eksisterer av fisk og sjøfugl. Det er ikke verdier man bør sette på spill for litt olje, mener mossingen.

Han har imidlertid ikke latt seg overbevise om at fiske er fremtiden for hans egen del.

- Hadde det ikke vært for at jeg ble veldig sjøsyk, så kunne det absolutt vært spennende! De tjener godt, men det er et tungt yrke jeg har mye respekt for, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.