Inviterer til julemarked på Orkerød

GLEDER ANDRE: Aase Sjolte og de andre beboerne har laget julepynt, som selges på julemarkedet lørdag. Her sammen med daglig leder Sissel Ruud-Hansen.

GLEDER ANDRE: Aase Sjolte og de andre beboerne har laget julepynt, som selges på julemarkedet lørdag. Her sammen med daglig leder Sissel Ruud-Hansen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Aase Sjolte og de andre beboerne på Norlandia Orkerød sykehjem har laget julepynt, som skal selges på julemarkedet lørdag 25. november.

DEL

- I flere måneder har vi, sammen med beboerne våre, laget flott julepynt, strikket luer og skjerf og bakt julekaker. Alt dette selger vi på julemarkedet lørdag, til inntekt for Julaften på Verket, sier daglig leder Sissel Ruud-Hansen.

På julemarkedet blir det også et lotteri, og inntektene derfra går til Kirkens Bymisjons arrangement, Julaften på Verket. Dermed bidrar beboerne og de ansatte til å glede andre, både de som får kjøpt flott, håndlaget julepynt, og ikke minst de som får feire julaften i et fellesskap med andre på Verket scene.

Les også: Lager julaften på Verket scene

Glede en annen

- Iboende i alle mennesker er ønsket om å glede en annen. Dette ønsket blir ikke mindre når man flytter inn på et sykehjem. Vi ønsker derfor, på vegne av våre beboere, å bidra til dette, forklarer Ruud-Hansen.

Les også: Har gjort Moss litt varmere

- Dette julemarkedet arrangerer vi nå tredje året på rad. Tanken er at vi ønsker å åpne våre dører for alle, som et ledd i å skape en større forståelse knyttet til sykdommen demens, og at livet på et sykehjem rommer så mye mer en hva man kanskje tror, sier daglig leder Sissel Ruud-Hansen.

Les også: Tomb-elever tok med ponnier til Orkerød sykehjem

Sveler

Det blir også julepyntet i den ene sansehagen under julemarkedet. Der blir det blant annet salg av nystekte sveler og vafler, og den berømte Orkerød-kringlen.

Moss og omegn demensforening stiller med egen stand på Norlandia Orkerød sykehjem under julemarkedet, som et ledd i å gi informasjon og bidra til å bistå de som har spørsmål eller som ønsker delta på pårørendegrupper/skole.

Artikkeltags