Mosseselskap backes av Microsoft

FÅR DRAHJELP: Microsoft gir den drahjelpen de kan for at Avantador skal få lansert læringsverktøyet Skooler. I går var David Langridge fra Microsofts hovedkvarter behørig på plass i Moss. Her sammen med Lars Gunnar Fledsberg (t.v.) og Tor Ove Henriksen fra Avantador.

FÅR DRAHJELP: Microsoft gir den drahjelpen de kan for at Avantador skal få lansert læringsverktøyet Skooler. I går var David Langridge fra Microsofts hovedkvarter behørig på plass i Moss. Her sammen med Lars Gunnar Fledsberg (t.v.) og Tor Ove Henriksen fra Avantador. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med drahjelp fra It-giganten Microsoft, er mosseselskapet Avantador i ferd med å kapre markeder over hele verden.

DEL

Bestill MA+ i 8 uker for kun 99 kroner og få tilgang til alt digitalt innhold!

Selskapet som ble etablert senhøstes 2014, teller nå 18 ansatte og kan i sitt hele første driftsår skilte med en omsetning på 7,3 millioner kroner og et årsresultat på 660.000.

– Om noen år skal vi ha 70-80-90 ansatte, lover gründer og teknisk direktør Tor Ove Henriksen som tirsdag sammen med selskapets administrerende direktør Lars Gunnar Fledsberg, hadde innkalt til pressekonferanse i selskapets lokaler i Vingparken i Moss.

Åpner seg opp

Det er selskapets digitale læringsplattform, Skooler, som nå fosser fram i skoleverket.

Til nå er det 458.000 personer fordelt på 626 skoler i Norge som bruker dette digitale læringsverktøyet.

I Moss tas Skooler i bruk på alle de kommunale skolene fra 1. august.

Skooler som er selskapets egenutviklede verktøy, benyttes i kombinasjon med Microsofts Office 365. Her ligger også suksessfaktoren.

Det er da også gjennom Microsoft at markedene der ute åpner seg for fullt for mosseselskapet som nå ligger an til å få et inn pass i et 20-talls land.

Så langt er man inne på skolemarkedet i Sverige, Danmark og England samtidig som man er i ferd med å skaffe seg fotfeste i Sveits og Finland.

For å styrke videre internasjonal satsing, er det nå blitt signert en partneravtale med det verdensomspennende Crayon Group.

Crayon har om lag 750 ansatte med hovedkontor i Oslo og avdelingskontorer over hele verden.

Partneravtalen gjelder for alle av Crayons 42 kontorer i hele 24 land. I Norge samarbeider Avantador med Skill As.

– Skal vi ha vekst, er vi nødt til å vokse via partnere. Det er effektivt, og sparer oss for å måtte bygge opp en egen stor organisasjon, fremholder Avantador-ledelsen.

Det er Microsoft som legger til rette for at Avantador skal få innpass i utlandet.

– Vi blir dratt fram av Microsoft, og gjennom via lokale partnere tilpasser vi Skooler til hvert enkelt lands behov, sier teknisk direktør Tor Ove Henriksen i Avantador.

På verdensbasis er det nå 350 millioner brukere av Microsofts Office 365. Om et par år regner Microsoft med å ha én milliard brukere.

– Det er klart det åpner visse perspektiver for oss, sier Lars Gunnar Fledsberg i Avantador.

Han mener timingen med å lansere Skooler akkurat nå, ikke kunne vært bedre.

Toppene på plass

Til selskapets kontor i Moss i går, hadde også Rui Cruz, sjef for alle Microsofts utdanningspartnere i Vest-Europa, funnet veien. Til stede var også David Langridge, ansvarlig for Microsofts utdanningspartnere over hele verden. Begge anså Avantadors Skooler-løsning som et stort potensial.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken