Mossejenter rett fra videregående skole til i ODs hovedkomité

SKOLE: Mina Bjone (v.) og Frida Jøraholmen Andresen går foreløpig på Malakoff og Kirkeparken.

SKOLE: Mina Bjone (v.) og Frida Jøraholmen Andresen går foreløpig på Malakoff og Kirkeparken. Foto:

Frida Jøraholmen Andresen (18) og Mina Bjone (18) fra Moss vil tilbringe et halvt år i Oslo fra sommeren av som frivillige i Operasjon Dagsverks hovedkomité.

DEL

De to jentene har tidligere vært medlemmer i lokalkomiteen i Østfold, men tar nå steget videre til hovedkomiteen. De har allerede begynt med arbeidet, selv om fulltidsjobbingen ikke begynner før 1.juli.

- Vi kom inn i hovedkomiteen allerede fra januar av, og det er seks-sju helger vi skal holde på med OD før juli, forteller Andresen.

Fulltidsjobb

Begge flytter til Oslo for å jobbe med OD som frivillge på heltid. Der vil de leve på stipend og lån fra Lånekassen.

- Vi skal jobbe for alle distriktslagene i hele landet. Vi tolv i hovedkomiteen får utdelt hvert vårt distrikt, der vi har ansvar for komiteen der. Det blir en heltidsjobb fra 9 til 16 hver dag, sier Bjone.

Jentene fornøyde med den nye jobben og brenner begge for abeidet OD utfører.

- Jeg  liker det fordi det er veldig hyggelig og sosialt, samtidig som det er kult å jobbe med noe som engasjerer meg, sier Andresen. Dette sier Bjone seg enig i.

- Det er hele konseptet som gjør at jeg liker det så godt. Det at OD er av, med og for ungdom, som også er slagordet til organisasjonen. Det er ungdom i alle ledd, fortsetter hun.

Skal fortsatt være russ

De er ikke bekymret for russetiden, selv om de inrømmer at feiringen ikke har første prioritet.

- Jeg kommer til å være sånn delvis russ. Jeg skal feire når jeg har tid, men jeg skal ikke ha van eller buss, forteller Andresen.

Bjone virker hakket mer spent på russetiden som venter rett rundt hjørnet.

- Ja, jeg har tid til det. Selv om det er viktig å fokusere på eksamen i de periodene det gjelder. Jeg gleder meg til russentiden altså, forsikrer hun.

Artikkeltags