Nok et høyt nattesmell på Ørejordet

HØYE SMELL: Både natt til torsdag og natt til lørdag har beboerne på Ørejordet hørt høye smell sent på kvelden. Natt til lørdag fant ikke politiet noen ting som kunne være årsaken til hendelsen.

HØYE SMELL: Både natt til torsdag og natt til lørdag har beboerne på Ørejordet hørt høye smell sent på kvelden. Natt til lørdag fant ikke politiet noen ting som kunne være årsaken til hendelsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

For andre gang denne uken har politiet måtte rykke ut til Ørejordet sent på kvelden etter meldinger om et høyt smell.

Natt til torsdag ble det ringt inn flere bekymringsmeldinger til politiet da det ved midnatt var et voldsomt smell i området. Ifølge Moss Avis' lesere hørtes smellet i i både Moss og Rygge, fra Krapfoss til Årefjorden. Flere fortalte at smellet var så høyt at det ristet lett i veggene.

Politiet rykket ut til stedet og fant et plastrør ved fotballbanen på Ørejordet, men var likevel usikre på hva som faktisk forårsaket lyden.

LES OGSÅ: Har flere forslag til hva nattesmellet kan være

Nye smell

Sent fredag kveld skjedde det igjen.

Moss Avis har vært i kontakt med tre beboere på Ørejordet som forteller at lyden var like høy denne gangen, men at det nå var to smell etterhverandre.

Atle Vesttorp, operasjonsleder i Øst politidistrikt, forteller at politiet fikk melding om dette 23:39 fredag kveld.

– Flere skal ha hørt det som beskrives som et drønn og smell i området rundt BMX-banen på Ørejordet. Vi sendte derfor ut en patrulje dit som både gikk og kjørte rundt i området, men de verken så eller fant noen ting som kunne være årsaken, sier Vesttorp.

Fyrverkeri?

En av de Moss Avis har vært i kontakt med tror det kan ha vært fyrverkeri.

– Vi hadde lagt oss, men ikke sovnet enda og det lyste opp bak gardinene vår. Lurer derfor på om det kan ha vært fyrverkeri. Det hørtes ut som om at det kom fra fotballbanen nede ved skøytehallen, forteller vedkommende.

Det samme forteller en leser som har vært ute å gått tur på Krapfoss.

– Det var smellet som gjorde at jeg snudde meg og da så vi et flott grønt lys fra en rakett fra himmelen i retning Ørejordet, forteller hun.

Også denne gangen ble smellet hørt over et stort område, både på Mosseskogen og på Jeløy, samt lenger sørover.

Flere andre melder også om at de så fyrverkeri, lys eller røyk.

Følger opp?

Vesttorp i politiet sier han ikke kjenner til om Moss politistasjon vil se nærmere på hendelsene.

– Jeg vet ikke hva Moss tenker om det, det er mulig de vil etterforske eller vil prøve noe forebyggende, men jeg kjenner ikke til hva de kommer til å gjøre, sier han.

Å følge opp hendelsene er det flere som ønsker at politiet gjør.

– Politiet bør absolutt sette inn ressurser for å finne ut hvem som bedriver denne «aktiviteten», skriver en av Moss Avis' lesere.

Har du tips i saken? Kontakt oss på Facebook eller på e-post.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.