«Slummen» på Ørejordet er på siste verset nå

Snart slutt på rotet: André Nordvåg kan trøste seg med at han snart blir nabo til et splitter nytt boligkompleks.begge foto: mette eriksen

Snart slutt på rotet: André Nordvåg kan trøste seg med at han snart blir nabo til et splitter nytt boligkompleks.begge foto: mette eriksen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nabo André Nordvåg lurer på når det blir ryddet ferdig på den gamle butikktomten på Ørejordet. – Snart, sier eieren og regner med byggestart i september.

DEL

Moss Avis har flere ganger skrevet om at naboer har ventet i 15 år på at det gamle butikkbygget på Ørejordet skulle bli revet.

 I vår startet endelig rivearbeidet, etter at Moss kommune hadde godkjent planene om å bygge åtte leiligheter der.

At første del av bygget nå er borte, er en fryd. Men det er mer rot på eiendommen enn det var før rivingen startet. Blant annet ligger det igjen usikrede jerndragere der. Når blir de fjernet, undrer Nordvåg.

– Jerndragerne er solgt og vil bli hentet av kjøper i nærmeste framtid, svarer Hans Martin Gretland. Han eier eiendommen gjennom ett av sine selskaper.

LES OGSÅ: - Nå er vi lei av slummen (se video)

Beholder bygningen

Nordvåg påpeker at underetasjen til den gamle butikken fortsatt står igjen og lurer på når den skal rives.

– Vi er ferdige med alt av riving. Underetasjen skal ikke rives. Den skal stå igjen og bygges videre på når vi skal oppføre det nye leilighetsbygget med åtte boliger, svarer Gretland.

Gretland legger til at rydding fortsatt pågår på tomten. Ryddingen vil, ifølge Gretland, ikke stoppe helt opp selv i fellesferieukene som nå står for døra.

– Byggebrakker og konteinere inne på eiendommen er også til sjenanse for oss naboer. Når blir de fjernet, spør Nordvåg.

– Arbeidsbrakkene og konteinerne der vil bli stående til byggeprosjektet er avsluttet, svarer Gretland.

Planlegger å bygge

Tidligere har Gretland uttalt til Moss Avis at det er markedet som avgjør når byggingen av de nye boligene vil starte. I dag sier han dette:

– Nå skal vi beregne og kalkulere og venter på en løsning på anbud. Etter fellesferien regner vi med at alle tekniske løsninger er på plass. Jeg antar at det blir byggestart i september. Byggetiden er anslått til ett år, sier Gretland.

Fakta

  • Vestre Øre borettslag på Ørejordet i Moss har brukt mange penger på å oppgradere og forskjønne boområdet.
  • Men nabobygget i H.N. Hauges vei 47 har stått tomt og forfalt i 15 år og har skjemt ut det ellers trivelige strøket.
  • I tidligere tider var butikk der.

Artikkeltags