Østfold bunner frossenpizza-statistikk

PIZZA: De aller fleste har et forhold til frossenpizza. Arkivfoto.

PIZZA: De aller fleste har et forhold til frossenpizza. Arkivfoto. Foto:

Statistikk viser at østfoldinger er de som kjøper minst frossenpizza i Norge per person.

DEL

Men uansett viser tallene at vi østfoldinger er glad i pizzaene. Fylket leverer mer vekst enn totalmarkedet. Dette til tross, østfoldingene kjøper klart færrest pizzaer per hode.

Østfold har 5,6 prosent av Norges befolkning, men kun 4,7 prosent av pizzasalget. Det viser statistikk fra Nielsen som driver markedsundersøkelser.

Pizzasalget i Østfold fordelt på hver enkelt innbygger viser at vi det første halve året av 2019 har brukt 211 kroner på ferdigpizza. I gjennomsnitt 4,2 pizza per innbygger.

Hittil i år, til og med uke 28, er det solgt dypfryst pizza for 1,3 milliarder kroner i norske dagligvarebutikker. Dette er hele 11 prosent mer enn tilsvarende periode i fjor. Hver nordmann har i så måte kjøpt 5,1 forbrukerpakninger hver og handlet dypfryst pizza for 252 kroner hittil i år.

Foto:

Østfold er en gjenganger når det gjelder bunnplassering i forhold til folketall, især for grensehandelutsatte kategorier som sjokolade og sukkervarer, brus og mineralvann, øl, kjøttvarer, snus og sigaretter. Paradoksalt nok topper Østfold røykestatistikken ifølge Statistisk sentralbyrå, påpeker Nielsen i sin undersøkelse.

Artikkeltags