Gå til sidens hovedinnhold

Skapte begeistring med budsjettlekkasje

Artikkelen er over 3 år gammel

Før helgen overrasket Tage Pettersen Østfoldmuseene med en kjærkommen budsjettlekkasje på Moss by- og industrimuseum.

Fredag kunne tidligere mosseordfører Tage Pettersen (H) fra familie- og kulturkomiteen på Stortinget fortelle at Østfoldmuseene er tildelt en million kroner i tillegg til ordinære driftsmidler i 2019. Midlene skal bidra til å styrke museenes samfunnsrolle. I tillegg får Østfoldmuseene fem millioner i 2019 og fire millioner i 2020 til det nye fellesmagasinet Nye veveri i Tistedalen i Halden.

- Vi er særlig stolte over at regjeringen presiserer at måten vi jobber målrettet i fellesskap med samlingene i Østfold er bærekraftig og fremtidsrettet. Museet er svært takknemlig for denne bevilgningen, og anerkjennelsen motiverer oss i det videre arbeidet med samlingene i Østfold, sier direktør Hege Hauge Tofte i en pressemelding.

Med seg til Moss by- og industrimusem fredag hadde Pettersen ryggepolitikerne Finn-Erik Blakstad (V) og Michael Torp (Frp).

- Da ble Østfoldmuseene tildelt en anerkjennelse for vårt arbeid med å styrke vår samfunnsrolle og bli et mer relevant museum. Representantene fra regjeringspartiene viste til Jeløy-plattformen og et sterkt ønske om at Østfoldmuseene skal bidra til mangfold og integrering, sier Hauge, som mener Østfoldmuseene har en klar rolle å spille i et fylke med store utfordringer knyttet til arbeidsledighet, lavt utdanningsnivå og høy grad av "drop out" fra videregående skole.

LES OGSÅ: Legger frem forslag til statsbudsjett for 2019

Motvirke utenforskap

Målet er å gi kulturell kompetanse og engasjere bredt blant mange målgrupper og på den måten bidra til å motvirke utenforskap og jobbe for bedre folkehelse og integrering.

- Østfoldmuseene hadde søkt om denne ekstra millionen på toppen av driftsmidlene for 2019. Nå som vi har mottatt disse midlene settes museet i stand til å knytte nye nettverk, skaffe seg gode samarbeidspartnere, øke vår kompetanse, styrke pågående og planlagt arbeid og initiere nye prosjekter, sier en stolt direktør, Hege Hauge Tofte.

I Halden jobber Østfoldmuseene for å kunne realisere et større prosjekt til 27 millioner kroner som innebærer å sette istand hele den store gamle industribygingen på 3.700 kvadratmeter, Nye veveri fra 1907, og innrede den til et hensiktsmessig magasin som møter dagens krav til bevaring av museumsgjenstander.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.