Bramo vil fjerne gebyrer for minstepensjonister

FORSLAG KOMMER: Anne Bramo (Frp) vil bruke penger fra statsbudsjettet til å fjerne avgifter innen helse for minstepensjonistene.

FORSLAG KOMMER: Anne Bramo (Frp) vil bruke penger fra statsbudsjettet til å fjerne avgifter innen helse for minstepensjonistene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg vil foreslå at vi fjerner gebyrer og egenandeler innen helse og pleie for byens minstepensjonister, sier Anne Bramo (Frp).

DEL

Hun tenker da på egenandeler og gebyrer innen tjenester som hjemmehjelp, trygghetsalarm, middag levert hjem og korttidsopphold på sykehjem.

– Bakgrunnen er at det blir stadig flere eldre, og de fleste ønsker å bo hjemme så lenge som mulig. Men tjenestene hjemmeboende eldre etter hvert må ha for å klare seg, er nå så dyre at minstepensjonister kan ha problemer med å betale for dem, sier Bramo.

Hun opplyser at 14 prosent av pensjonistene i Moss, eller 8610 personer, hadde minstepensjon ved utgangen av 2016.

Regnestykke

– I dag koster det 3170 kroner per år i egenandel å ha trygghetsalarm. Hvis vi lar minstepensjonister slippe å betale for denne tjenesten, vil det koste 1,5 millioner kroner for Moss kommune i form av tapte inntekter per år, har Bramo regnet ut.

Hun vil legge fram forslaget når formannskapet og bystyret skal behandle budsjettet for 2018.

Les også: Mer penger til kommunene

– I forslaget til statsbudsjett for 2018 får Moss kommune en økning i frie inntekter på vel 55 millioner kroner. Jeg vil foreslå at vi bruker en del av disse pengene på å fjerne egenandeler for minstepensjonister på helsetjenester. Her er det mulig å finansiere dette uten å kutte i andre tilbud i kommunen, sier Bramo.

Artikkeltags