Benedicte Lund på Viken MDGs topp tre

FEM PÅ TOPP: Øvest fra venstre: Hanne Lisa Matt, Kristin Antun, Benedicte Lund
Nederst fra venstre: Kristoffer Robin Haug og Øyvind Solum

FEM PÅ TOPP: Øvest fra venstre: Hanne Lisa Matt, Kristin Antun, Benedicte Lund Nederst fra venstre: Kristoffer Robin Haug og Øyvind Solum Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Viken Miljøpartiet De Grønne har valgt en bredt sammensatt liste av kandidater til fylkestingsvalget neste år. Benedicte Lund fra Moss er oppført på tredjeplass på lista. Toppkandidaten er Kristoffer Robin Haug fra Ås, mens Hanne Lisa Matt fra Røyken står på andre.

Løsninger

Kandidatene ble valgt av 90 delegater på Viken MDGs stiftelsesmøte på OsloMet lørdag 20. oktober.

– Vi i De Grønne ser først og fremst etter løsninger. Får vi ikke stanset sammenslåingen til Viken er det desto viktigere å kjempe for grasrotdemokratiet og at kommunene blir hørt i den nye fylkeskommunen, sier Haug i en pressemelding.

Han påpeker at mange steder i Viken opplever voldsomt utbyggingspress, mens det er motsatt andre steder.

– Det skal være enklest og billigst å velge miljøvennlig, uansett hvor du bor i Viken. Vi vil støtte de som har ideer og pågangsmot til å skape nye grønne arbeidsplasser, og vi vil ha levende lokalsamfunn der færre er ensomme og vi har mer tid til venner og familie.

Viktigste port

På en meningsmåling utført av Sentio i august, var MDG inne med fem mandater i nye Viken fylkesting. Dermed er det gode sjanser for at Lund får en plass. 

– Jeg er stolt og glad for å få lov til å representere Østfold og det grønneste partiet av dem alle i det nye fylket Viken, sier hun.

– Gjennom Østfold går både E6, E18, østre toglinje i retning Stockholm, og ICE-linja gjennom de største byene i retning Gøteborg og København. Østfold er dermed den viktigste porten til Europa, med en viktig rolle å spille for frakt av passasjerer og gods. De neste årene skal det bygges ny ICE-bane, som det er mye engasjement rundt. Vi trenger gode helhetlige løsninger som ikke øker biltrafikken, og som skåner matjord og lokalmiljøer, og er godt samordnet med alle øvrige samferdselsprosjekt, som for eksempel fergesambandet Moss og Horten, sier Lund og fortsetter:

– I tillegg til utfordringene med fornuftig frakt av folk og gods så gleder jeg meg til å jobbe for at Østfold skal utvikle seg videre med framtidas arbeidsplasser, gode inkluderende og mangfoldige bomiljø, og med lett tilgjengelige naturverdier. Og ikke minst et fantastisk mangfoldig og viktig landbruk, sier hun.

Topp 10 på De Grønnes liste til fylkestinget:

1. Kristoffer Robin Haug, Ås
2. Hanne Lisa Matt, Røyken
3. Benedicte Lund, Moss
4. Kristin Antun, Nannestad
5. Øyvind Solum, Nesodden
6. Ståle Sørensen, Drammen
7. Signe Bakke Johannessen, Bærum
8. Janicke Karin Solheim, Lier
9. Ida Julsen, Fredrikstad
10. Nikki Schei, Bærum

Artikkeltags