De blågrønne er klare til å styre Moss

Skifte: Anne Bramo (Frp) går av som varaordfører mens Tage Pettersen får fire nye år som ordfører. T.h.: Rådmann Bente Hedum.

Skifte: Anne Bramo (Frp) går av som varaordfører mens Tage Pettersen får fire nye år som ordfører. T.h.: Rådmann Bente Hedum. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ordfører Tage Pettersen (H) er valgt til ny ordfører i Moss. Benedicte Lund (Miljøpartiet De Grønne) er ny varaordfører.

DEL

Det har lenge ligget i kortene at det var slik det ville gå. Men mandag ettermiddag fant det første bystyremøtet i denne fireårsperioden sted, og det var der valgene ble formelt gjort.

Avtroppende varaordfører Anne Bramo (Frp) entret talerstolen og sa:

– Det er en ære for meg å foreslå Tage Pettersen (H) som byens nye ordfører.

Tomas Colin Archer (Ap) fikk deretter ordet, og han lanserte en motkandidat:

– Foran høstens kommunevalg var Ap, SV og Rødt skjønt enige om at vi sto på Hanne Tollerud (Ap) som vår ordførerkandidat. Det står vi på fortsatt. Over 50 prosent av velgerne stemte på Hanne som ny ordfører i Moss. Vi håper derfor at Hanne blir byens nye ordfører, sa Archer og foreslo dette.

Eirik Tveiten (Rødt) ba om skriftlig valg og fikk gjennomslag for det. Grethe Kant (H) og Archer samlet inn én lapp fra hver bystyrerepresentant, der de skrev ned navnet på den de ville gi sin stemme til.

Tellekorpset med rådmannen i spissen telte opp stemmene. Resultatet ble at Pettersen ble valgt med 20 stemmer mens Tollerud tapte og fikk 19 stemmer.

– Jeg foreslår Benedicte Lund fra Miljøpartiet De Grønne som varaordfører, sa Sissel Rundblad.

Archer foreslo Shakeel Rehman (Ap) i rollen som varaordfører. Men også der ble Lund valgt med 20 mot 19 stemmer.

Artikkeltags