Historisk sus over nytt bystyre – Miljøpartiet inne for første gang

Artikkelen er over 4 år gammel

Aldri før har MDG vært representert i bystyresalen i Moss. Nå skal partiet styre byen – attpåtil sammen med Frp. Det er duket for fire spennende år i salen. Her kan du se hvordan det gikk da vi skulle fotografere samtlige i bystyret.

DEL

Den nye flertallsalliansen i Moss bystyre består av Miljøpartiet De Grønne (MDG), Frp, Høyre, Venstre og KrF. Denne koalisjonen har 20 stemmer bak seg i salen. Opposisjonen med Ap, SV og Rødt har 19 representanter i bystyret.

Her tåler man ikke mye slinger i valsen før flertallet kan vippe i opposisjonens favør.

Krutt

Mest spenning knytter det seg til hvordan samarbeidet mellom MDG og Frp vil fungere når festtalenes tid er over og den politiske hverdagen kommer. De to samarbeidspartiene står milelangt fra hverandre i flere saker. Her ligger det mye politisk sprengstoff, som kan eksplodere i løpet av valgperioden. Frp brøt ut av samarbeidet med de andre borgerlige partiene i inneværende periode.

MDGs frontfigur, Jonas Sjolte har heller ikke lagt skjul på at hans førstevalg var en allianse med Ap, SV, Venstre og KrF.

– Det er riktig at vi primært ønsket et slikt samarbeid. Men vi er også veldig godt fornøyd med den avtalen vi har fått med de borgerlige partiene, påpeker Sjolte.

– Frykter du at samarbeidet med Frp kan sprekke? Frps Ulf Leirstein har jo alt stemplet MDG i Oslo som useriøse i E18-saken.

– Det skal ikke stikkes under stol at Frp er det partiet som står lengst fra oss. Det er jo noen paralleller til saken om E18 og våre krav om blant annet mindre trafikk i Moss sentrum. Men her føler jeg at vi har fått på plass en god avtale, som jo også Frp har undertegnet.

– Hvordan blir forholdet til Ap etter at dere gikk til borgerlig side?

– Det er jeg spent på. Imidlertid følte jeg at vi hadde en god tone i våre samtaler. Derfor tror jeg også vi kommer til å ha det i fremtiden.

– Nå venter den politiske hverdane. Hvordan blir den for MDG?

– Vi er ferske og vet ikke helt hva vi går til. Men vi ser fram til det politiske arbeidet. Dette blir spennende, fremholder Jonas Sjolte.

Her ser du bilder av samtlige som danner bystyret i Moss 2015-2019:

Saken fortsetter under bildene

I tillegg til ferskingene fra MDG sitter også to veteraner som Arbeiderpartiets Erik Roth Nilsen og Høyres Gretha Kant i bystyret. De vil garantert sette sitt preg på debatten.

Det vil nok også Frp, som har både far og sønn Leirstein i salen. Av andre nye kjente fjes har Høyre fått byens pizzakonge, Per Gunnar Brandstorp, inn i salen.

Men når det kommer til maten, så insisterer MDG på at det nye bystyret skal spise økologisk. Vi får håpe de slipper å svelge kameler.

Artikkeltags