Rødt er renvasket

LETTET: Eirik Tveiten er glad for at Partilovnemnda konkluderer med at partiet ikke har gjort noe galt. foto: VIVIAN STENSRUD

LETTET: Eirik Tveiten er glad for at Partilovnemnda konkluderer med at partiet ikke har gjort noe galt. foto: VIVIAN STENSRUD Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lettelsen i Moss Rødt er stor etter at partiet har fått medhold i pengestøttesaken fra i høst.

DEL

Rødt Moss og omegn gjorde ingen ting galt når det gjelder innrapportering av pengegaven de mottok av Yngvar Sommerstad under valgkampen.

LES OGSÅ: May bryter med Tveiten

Det har Partilovnemnda slått fast. Etter gjennomgang av skriftlig redegjørelser fra både partiet og Sommerstad, mener nemnda at «det ikke er noen grunn til å anta at partiet bevisst har søkt å unngå partilovens bestemmelse om innberetningsplikt av valgkampbidrag.»

Økonomisk støtte

Leder Lars Tveiten informerte torsdag ettermiddag om nemndas avgjørelse og forklarte saken fra Rødts side.

Partiet mottok i høst økonomisk støtte til valgkampen. Årsaken var at partiet ble boikottet fra partilederdebatten i NRK, og derfor ba om hjelp via Facebook og andre kanaler for å få hjelp til å få spredt partiprogrammet sitt. Resultatet var at mange henvendte seg for å hjelpe, blant annet Yngvar Sommerstad.

Pengene han bidro med - i alt 40.000 kroner - gikk til annonser i lokalavisene. Summen på annonsekostnadene ble ikke kjent for partiet før etter valget. Derfor rapporterte ikke partiet inn beløpet den siste fredagen før valget, slik det er lovfestet at man skal. Blant annet Høyre mente derfor at Rødt begikk et grovt lovbrudd.

– Vi har aldri prøvd å lure noen eller holde ting hemmelig. Annonsene vi fikk ved hjelp av disse pengene var på trykk sent i valgkampen. Derfor visste vi ikke det eksakte beløpet, noe som hindret oss i å rapportere det før valget slik det står i loven, forteller partitopp Eirik Tveiten.

LES OGSÅ: Rødt fikk pengestøtte av Sommerstad

Personangrep

Han forteller videre at han følte det som et personangrep da saken sto på som verst, og at det derfor føles ekstra godt at Partilovnemnda har slått fast at verken han eller noen andre i partiet gjorde noe galt.

– Dette er kjempebra. Vi fikk ikke en liten bemerkning en gang, og det vil jo si at det er åpenbart at vi ikke har gjort noe galt.

Nå forventer Tveiten at flere ber ham og partiet om unnskyldning.

– Jeg synes debatten om denne saken var veldig ufin, med mye skittkasting. Jeg tror flere så sitt snitt til å bruke denne saken til å svekke troverdigheten vår. Sånn kan vi ikke ha det. Vi kan være uenige i sak, sånn er politikken, men vi må være ordentlig med hverandre, avslutter Tveiten.

Artikkeltags