Den tredje etappen av årets ritt, fredag 18. mai, starter i Moss og passerer to ganger gjennom Karlshus i Råde på sin vei mot målbyen Sarpsborg.

– Vi søker om pengestøtte fra alle kommuner og fylkeskommuner vi er innom på Tour of Norway, og det er litt forskjellig hva de enkelte kommuner og fylker har å bidra med, sier teknisk direktør Anders Eia Linnestad i Tour of Norway til Moss Avis.

LES OGSÅ: Tour of Norway søker om pengestøtte fra Moss kommune

Han forteller at årets totalbudsjett er på rundt 20 millioner kroner og at etapperittet håper å få rundt 3,5 millioner kroner i støtte fra kommuner og fylkeskommuner.

– Vi lage best mulig TV

– Når Råde – og sikkert også flere andre kommuner rittet er innom – ikke bidrar med penger, påvirker det valget av trasé for framtidige års ritt?

– Det er det for tidlig å si noe om. Det er forskjellige løyper hvert år, svarer Linnestad.

– På tidligere TV-sendinger fra Tour of Norway er det kommuner som har blitt presentert svært grundig. Har dette sammenheng med kommunenes sponsing av rittet?

– Vi jobber med alle kommunene som rittet går gjennom for å få informasjon om severdigheter og annet interessant vi kan fange opp med kamera og fortelle om. Alt for å lage en best mulig TV-produksjon til Norge og verden.

Går ikke i svart

– Så dere vil også jobbe med Råde kommune, selv om de ikke bidrar økonomisk?

– Ja, det er ingen som skrur av kameraet i kommuner som ikke har muligheten til å bidra økonomisk, smiler Linnestad.

LES OGSÅ: Bekreftet: Moss bli startby på 3. etappe av Tour of Norway

I tillegg til startsted i Moss og to passeringer i Råde er den tredje etappen på årets ritt også innom Hobøl og Våler.

– Jeg husker ikke i farten hvor mye vi har søkt Hobøl og Våler om. Søknadssummene varierer, blant annet avhengig av hvor lenge rittet er innom den enkelte kommune, og om det er direktesending derfra, svarer Linnestad og tilføyer:

– Men det som er felles, er det den store entusiasmen vi møtes med over alt. Både nye områder og steder hvor vi har vært før er gira på å få Tour of Norway på besøk.

LES OGSÅ: Folkefest på to hjul

Ga 5000 i 2013

– Rådmannen har tiltro til at arrangøren samarbeider med lokale aktører på en god måte gjennom hele rittet i år som tidligere år, skrev rådmannen i Råde i sitt framlegg til politikerne i formannskapet.

Der opplyste hun at Råde støttet Tour of Norway med 5000 kroner 2013. I 2016 og 2017 støttet Råde kommune rittet med henholdsvis 50.000 kroner og 70.000 kroner, men da i form av bidrag til lokale lag og foreninger som ønsket å lage folkefest rundt etappen gjennom Råde.

– Rådmannen synes det er positivt at det er aktivitet og folkefest rundt etappen gjennom Råde, skrev rådmannen, men minnet om at det er mange som ønsker støtte.

Med bakgrunn i kommunestyrevedtakene fra 2013, 2016 og 2017 anbefalte hun politikerne å avslå søknaden fra Tour of Norway.

Tour of Norway

Internasjonalt etapperitt på sykkel for herrer.

Arrangeres i år fra 16.–20. mai.

16. mai: Svelvik – Horten

17. mai: Hønefoss – Asker

18. mai: Moss – Sarpsborg

19. mai: Kongsvinger – Brumunddal

20. mai: Moelv – Lillehammer

Den 3. etappen, 18. mai, har følgende løypetrasé:

Moss – Ringvoll – Elvestad – Spydeberg – Meieribyen – Svinndal – Karlshus – Ørmen – Vikane – Saltnes – Karlshus – Solli – Sarpsborg.

Moss var én av startbyene også i 2017.

Og det var et «nei» som ble enstemmig vedtatt av formannskapet.