– Har foreløpig ikke fått bekymringsmeldinger

Anders Lervold har foreløpig ikke fått indikasjoner på at urolighetene i Tyrkia har nådd områdene hvor deres kunder ferierer.

Anders Lervold har foreløpig ikke fått indikasjoner på at urolighetene i Tyrkia har nådd områdene hvor deres kunder ferierer.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mens det meldes om urolige og uoversiktelige tilstander i Istanbul og Ankara etter forsøket på militærkupp sent fredag kveld, har daglig leder i G Travel i Moss, Anders Lervold, så lang ikke fått meldinger om uroligheter på de mer typiske turistdestinasjonene.

– Vi har foreløpig ikke fått noen bekymringsmeldinger. Vi vet hvem vi har hvor, og de hadde vi kontroll på med en gang i går. Og så jobber vi med charterselskapene, som har kontroll, sier Lervold, som følger spent med på utviklingen i Tyrkia.

Flere charterselskaper har innstilt avreiser i dag, og det er foreløpig uvisst når situasjonen endrer seg.

– UD fraråder at man reiser til Tyrkia nå, men det kan endre seg på to dager igjen.

Så lenge UD fraråder å reise, skal det ikke være problematisk å få refundert utgifter eller booke om reiser. Men når UD anser det for å være trygt igjen, er det ikke fritt frem å avbestille bookede turer. Allikevel hender det at folk avbestiller turer fordi de selv ikke føler at det er trygt.

– Det opplever vi hele tiden, sånn har det vært mange ganger i år.

Bundet

Ifølge Lervold har man generelt sett en stor nedgang i pågangen til Tyrkia.

– Vi har aldri solgt så lite til Tyrkia. De som reiser er gjerne folk som har hus der og dermed er litt bundet. Har man først investert, føler man gjerne at man må reise tid. Men Tyrkia ligger ikke øverst på ønskelista, det har vi opplevd en stund nå, sier han, og nevner angrepet på den internasjonale flyplassen i Istanbul for få uker siden.

– Det er en veldig uheldig situasjon.

Når det gjelder kunder som skal hjem igjen fra Tyrkia, kan han ikke si så mye mer enn at dagens avreise er avlyst, og at SAS ser på mulighetene for å sende tomme fly til Tyrkia for å hente hjem de som skal hjem.

Ifølge Lervold er det noen hundre personer som har booket tur gjennom G Travel-kjeden, som er i Tyrkia nå. Disse er stort sett på typiske charter-destinasjoner som Alanya.

– Vi booker også reiser med Turkish Airlines for folk som skal fly videre til andre steder i verden via Istanbul. Men det er ikke høysesong for det akkurat nå.

Artikkeltags