Ikke alle har latt seg overbevise om at det blir skikkelig sommer i Norge i år.

Sikrer seg sol

- Etter to flotte somre her hjemme er det nok en del som har sett an været litt i år, sier selgerleder i Ticket Moss, Marianne Haaland Bogdanoff til Moss Avis.

Men etter som årets sommer har vært litt så som så hittil, er det mange som hiver seg rundt for å sikre seg sol og varme andre steder i stedet.

- Det er veldig hektisk og utrolig stor pågang nå. Det ringer hele tiden, sier Bogdanoff, som får inn telefoner fra hele landet. I tillegg kommer folk innom lokalet i gågata i Moss, eller de henvender seg på mail.

LES OGSÅ: Blir lettere å kreve sin rett

Med en gang

Og det er absolutt håp om å få drømmeferien denne sommeren, selv om man er litt sent ute.

- Det er fortsatt mulig å bestille tur. Men det er jo litt mer utplukket, så det er lurt å være litt fleksibel, sier selgerlederen.

Mens mange planlegger ferien i god tid, er andre klare til å hoppe på flyet med en gang. Folk er ikke nødvendigvis opptatt av å få det så billig som mulig.

- Folk er prisbevisst til en viss grad. Men samtidig vil man jo bo bra og ha en viss standard, mener Bogdanoff.

LES OGSÅ: - Planlegg Hellas-ferien godt

Dropper ikke Hellas

Ticket ser en økende pågang på reiser til sol- og badedestinasjoner, og reisemålene som øker mest er Bangkok, Split, Chania og Malaga. Las Palmas, Mallorca, Rhodos og Antalya er noen av reisemålene som holder på populariteten fra i fjor.

Også blant mossingene står de spanske destinasjonene høyt på ønskelista.

- Og vi får mange bestillinger til Hellas og Kypros.

Hun har heller ikke registrert noen avbestillinger til Hellas, til tross for den ustabile økonomiske situasjonen.

- Det er jo noen som spør, men da blir de rådet til å ta ut mer kontanter i forkant slik at de er sikret dersom det skulle gå tomt i nærmeste minibank, sier hun.